Hyperintressanta returmöten av Champions League idag och jag riktar blicken mot Santiago Bernabeu där Real Madrid gästas av tyska Wolfsburg. Spanjorerna har ett 2-0 underläge att vända på från första mötet och vi kan räkna med full fart från start här. Överspelet känns givet!

  • Match: Real Madrid – Wolfsburg
  • Spel: Över 3,5 mål
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Real Madrid stod för en mycket blek figur på tysk mark förra veckan och möjligtvis var det matchen mot Barcelona (2-1) som satt kvar i knopp och kropp. Visst spelade Wolfsburg en riktigt bra fotboll men jag tycker samtidigt att Real Madrid gjorde tyskarna bättre än vad dom är. På Santiago Bernabeu blir det andra bullar och marängerna har kunnat ladda inför den här uppgiften hela veckan. Man roterade friskt i helgens ligamatch mot Eibar (4-0) och formen på hemmagräs är något som lär skrämma upp Wolfsburg ordentligt. Real har tre raka segrar på hemmaplan tillsammans med en förkrossad målskillnad på 15-1. Nu tycker jag inte att ett insläppt mål speglar försvarsspelet i dessa matcher, men offensivt finns det inte mycket att klaga på. Real måste dock in med minst två mål för att ta detta till en förlängning och det innebär givetvis att man kommer blotta sig bakåt. Skulle det vara så att tyskarna får in en boll bakom Navas så måste Real in med minst fyra.
Skadeläget ser ljust ut hos hemmalaget som kan ställa starkast möjliga lag på planen.

realmadrid_200x200wolfsburg_200x200

Wolfsburg stod för en riktigt stark insats i första mötet och har nu ett gyllene tillfälle att ta sig vidare till en semifinal av Champions League, vilket hade räddat upp en annars blek säsong. Laget placerar sig först på en 8:e plats i Bundesliga och formen i ligaspelet är inte direkt lysande. Men laget har laddat inför denna kvartsfinal väldigt länge och man vilade även en del spelare i helgens ligamatch hemma mot Mainz (1-1). Ytterbackar Rodriguez och Vieirinha satt på bänken i den matchen och lagets viktigaste vapen offensivt, Julian Draxler, fanns inte ens med i truppen. Men i övrigt ställde man en ganska stark elva på planen och det är lite förvånande att båda mittbackarna Dante och Naldo spelade 90 minuter vardera. Två herrar som kommer få slita enormt idag och dom hade nog behövt vara helt utvilade här. Tyskarna kommer givetvis fokusera på defensiven idag men samtidigt så vet man vikten av att göra ett bortamål, vilket hade satt en enorm press på Real Madrid. Man bör ha självförtroende i det offensiva sedan match ett och visst kommer det ges chanser mot ett hemmalag som måste framåt.
Inte heller några större avbräck hos gästerna där vi stryker långtidsskadade Sebastian Jung. Inte heller Nicklas Bendtner finns med i matchtruppen, vilket enbart är positivt för överspelet.


Räkna med ett laddat hemmalag och ett laddat Santiago Bernabeu i afton då Champions League är så gott som det enda Real Madrid har att vinna den här säsongen. Det kommer bli fullt ös framåt och jag skulle bli mycket förvånad om det inte sticker iväg i massa mål här. En insats strax över medel åker därför in på över 3,5 mål matchen.

/e@sy