Den sena matchen i La Liga denna lördag utspelar sig på Santiago Bernabeu dit Villarreal tagit sig för ett möte med Real Madrid. Under normala förutsättningar tror jag Villarreal skulle kunna störa Real Madrid, men inte utan två av sina bästa spelare.

  • Match: Real Madrid – Villarreal
  • Spel: Real Madrid över 2,5 mål
  • Odds: 1.77 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Real Madrid har studsat tillbaka fint efter derbyförlusten mot Atletico (0-4) då laget nu plockat två raka ligasegrar mot Deportivo (2-0) samt senast mot Elche (2-0). Spelet kanske inte övertygat överdrivet mycket, men jag tror ändå att marängernas formkurva är på väg uppåt. Hemma på Santiago Bernabeu har Real Madrid raden 10-0-1 den här säsongen och med en förkrossande målskillnad på 35-7. Man snittar alltså strax över tre mål på hemmaplan och det är ett snitt som jag tror att man når även ikväll. Med spelare som Benzema, Ronaldo, Bale och en otroligt formtoppad Isco så borde Real Madrid skapa mängder med chanser idag. Villarreal har haft problem med försvarsspelet mot tyngre motstånd och med två tunga avbräck idag så tror jag att gästerna kommer få extra press på sig.

Skadeläget är oförändrat hos hemmalaget som fortsatt saknar Modric, James, Khedira och Sergio Ramos.

realmadrid_200x200Villarreal_200x200

Villarreal går fortsatt starkt i ligaspelet då man parkerar på en 6:e plats i tabellen just nu. Men trots två vinster och en förlust på de tre senaste så tycker jag inte att spelet sett särskilt övertygande ut. Dessutom är Villarreal betydligt mänskligare på resande fot än vad man är hemma på El Madrigal. Laget har inte vunnit på fyra raka bortamatcher och åtta mål har släppts in på dessa matcher. När den gula ubåten ställts mot lite tyngre motstånd så tycker jag att det märks att defensiven inte håller någon högre klass. Musacchio har inte alls varit sig själv sedan han kom tillbaka från skada och det är en herre som ska styra försvarslinjen. Vi ska även nämna att Villarreal matchats hårt på slutet med bland annat spel i Europa League. Dessutom så har man returmöte i Copa del Rey till veckan där Barcelona väntar.

Problem hos gästerna idag som får klara sig utan lagkapten Bruno (skadad) och även ryssen Cheryshev, som är på lån från just Real Madrid. Dessa herrar har varit två av de bästa spelarna i Villarreal under säsongen och är självklart blytunga avbräck. Vi stryker även långtidsskadade Jokic.


Villarreal har haft det riktigt tungt i matcherna mot Barcelona på slutet och defensiven kommer bli minst lika hårt testat ikväll. Utan Bruno och Cheryshev hotar inte Villarreal lika mycket och jag tror det innebär att gästerna får ännu tuffare press på sig. Hemmalaget över 2,5 mål spelas med en insats strax över medel!

Testar även Real Madrid över 3,5 mål till 3.00 hos bet365 - 2/10 units

/e@sy