Ikväll smäller det på Santiago Bernabeu när vi bjuds på toppmatchen Real Madrid – Valencia. Hemmalaget har nu bara tre poängs försprång på Barcelona, dock med en match mindre spelad. Här går jag på ett spel som suttit 13 av 15 gånger när Real Madrid spelat på hemmagräs. Haka på!

  • Match: Real Madrid – Valencia
  • Spel: över 1,5 mål i första halvlek
  • Odds: 1.91 @ betsafe
  • Insats: 6/10
  • Spelstopp: 21:30

Real Madrid trampade på ett par minor för några omgångar sedan när man ”bara” fick 1-1 mot både Malaga och Villarreal. Men efter detta har man tagit sig i kragen och vunnit två enkla matcher där slutresultatet stannat på 5-1 bägge gångerna. När Barcelona vann igår innebär det att avståndet lagen emellan endast är tre poäng just nu. Detta innebär att Real kommer sätta full fart från start här och försöka avgöra så tidigt som möjligt, och jag tror att Valencia kommer få det otroligt svårt att freda sig ikväll. Kikar vi lite statistik från Real Madrids hemmamatcher i ligan så har det blivit över 1,5 mål i första halvlek 13 av 15 gånger. Det är faktiskt ovanligt ofta som det står just 1-1 i halvtid på Santiago Bernabeu, och sedan växlar Real upp och glider ifrån i andra.

Saknas i dagens match gör Ramos som är avstängd, vidare så har Carvalho och Lass Diarra lämnats utanför truppen.

Kan vi få ett kort på Soldado idag?

Valencia har varit ute och matchats hårt på slutet i och med Europa League. Nu tycker jag att man har trupp stark nog för att fixa detta, men Emery har inte roterat överdrivet mycket och då sliter det på en del. Både Soldado och Jonas är spelare som fått otroligt mycket speltid och det börjar synas främst på Soldado att han inte är lika pigg och fokuserad längre. Men just Soldado lär nog inte ha några störra problem att tagga till mot kvällens motståndare, han kom faktiskt till just Real Madrid redan som 13-åring. Men när han flyttades upp i a-laget var han ingen favorit hos Capello och lånades ut till Osasuna, för att sedan bli såld till Getafe, och nu är han alltså tillbaka till sin födelseort Valencia.

Inga nya skador eller avstängningar i Valencia, sedan tidigare saknas Miguel, Banega och Canales. Räknas med att Emery ställer ut det absolut bästa laget här!


Jag är ganska säker på att Real Madrid kommer öppna i ett vansinnigt tempo här och bara gå framåt, vilket givetvis öppnar för lite kontringar för Valencia. Med det scenariot ger jag den här matchen goda chanser att gå över 1,5 mål innan halvtidsvilan.

Testar även ett kortspel som känns ruskigt intressant.

Soldado får gult eller rött kort – 3.00 @ expekt – 2/10 units

Han är som sagt fostrad i Real Madrid och det finns risk för att han blir lite övertänd här. På 26 matcher den här säsongen har han fått hela 10 ”ostskivor”, och det är oerhört många kort för en anfallare.

/e@sy