Toppmatch direkt i premiären då Real Madrid och Valencia drabbar samman på Santiago Bernabeu. Tror på en tuff match som vanligt mellan dessa lag och har hittat ett kortspel som är av intresse.

  • Match: Real Madrid – Valencia
  • Spel: över 5,5 kort
  • Odds: 1,77 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Real Madrid drog på sig rätt många gula kort förra säsongen för att vara ett topplag, jämför vi med Barcelona så drog man på sig 12 fler gula kort. Man har ju ett par råskinn i laget som inte gärna viker undan i närkamperna, de jag tänker på främst är Ramos och Xabi Alonso. Att Ramos är en riktigt bra spelare råder det inte tvivel om men hans tajming är lite si och sådär ibland, 11 gula och ett rött kort blev det förra säsongen. Xabi Alonso sliter hårt på mitten och hamnar ständigt i kampsituationer, han blev Real Madrids mest varnade förra säsongen med 13 gula. Sedan har vi ju även Pepe som kan stå för en del häpnadsväckande saker på en fotbollsplan.

Men jag tror inte på mer än en 2-3 kort från Real Madrids sida idag, man kommer vara det spelförande laget på hemmagräs och det kommer vara Valencia som får slita mest.

Kvällens domare Delgado Ferreiro.

Valencia ska alltså dra det största lasset till det här spelet, och här vimlar det av kortbenägna killar, Valencia fick även näst flest gula kort förra säsongen (127) efter Espanyol (130). Ska vi dra igenom de tänkbara spelarna så kan vi börja med David Albelda som inte är någon personlig favorit. Han börjar bli till åren och hinner inte med svängarna längre, 10 gula på 19 matcher förra säsongen. Vidare så har vi Roberto Soldado som slutade på 11 gula förra säsongen, som anfallare! Killen har attitydsproblem och kvällens match blir speciell då han blev ratad av Real Madrid i yngre dagar. Även Rami (10 gula förra säs.), Costa (12 gula) och Feghouli (7 gula) ska nämnas, riktigt opolerade killar emellanåt. Sedan blir det även intressant att se Gago mot sin gamla klubb, ännu en spelare som kan spela riktigt fult.

På domarposten idag hittar vi Carlos Delgado Ferreiro, och ni som följer den spanska ligan vet ju vilken klass dessa domare håller. Delgado är väl inte någon av de sämre domarna i Spanien men ikväll tror jag det kan smälla en del, och då lär nog kortleken åka fram. Han hade en skön finish på förra årets tre avslutande matcher där han totalt drog upp 24 gula och 2 röda kort, kan det sitta i månne? Hur som haver så är domarnivån kass och idag finns det känslor på planen. När dessa lag möttes förra säsongen blev det 10 kort i första matchen och 6 kort i andra.

Finns ju även kortspel på enskilda spelare och då skulle jag vilja slå lite extra för Albelda eller Costa.

/e@sy