Väljer att spela spanskt denna lördagkväll där jag väljer ett ge en spelvariant ett nytt försök. Santiago Bernabeu står som spelplats när Real Madrid ska ta emot Sevilla. Det här objektet ser hyfsat ut på förhand, iallafall om man ser till statistiken som är svår att blunda för.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Liga BBVA, Spanien
  • Match: Real Madrid – Sevilla
  • Spel: Över 11.5 hörnor
  • Odds: 1,80 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 22.00

Real Madrid fortsätter att tappa mark mot serieledande Barcelona, ett avstånd som är på 16 poäng i nuläget efter förlusten senast mot Granada från de nedre regionerna av tabellen. Ligan kan nog prioriteras bort med en viktig Champions League-match i veckan och det ska bli intressant att se hur José Mourinho väljer att ställa upp i kvällens match. Sevillas säsong har också varit en besvikelse så här långt då man parkerar i mitten av tabellen, vilket är svagt sett till vilken elva man kan mönstra. Unai Emery (fd Valencia) är ny som chef och resultaten har trillat in omgående med två raka segrar i bagaget. Dock något tuffare uppgift här med några avbräck i truppen.

Real Madrid kommer till spel utan Casillas, Pepe och Varane. Sevilla saknar Rakitic, Cicinho, Trochowski och Perotti.

Hur många hörnor skapar Jesus Navas ikväll?

Det här spelet bygger på statistik, och det med mycket fokus på Real Madrid kring det här området. Den 1:a december spelade man ett derby mot Atlético (som man vann med 2-0). Sedan dess har man spelat 8 ligamatcher i följd där samtliga har gått över 11,5 hörnor. I 6 av dessa matcher har de själva släppt till hälften av det antalet på 12 hörnor, vilket är en del av förklaringen utöver att de själva producerar en hel del. Däremellan har man spelat 4 matcher i spanska cupen där endast en har gått under linan.

Sevilla är också ett väldigt produktivt lag när det kommer till att fixa hörnor, mycket tack vare högeryttern Jesus Navas som har blivit något av en expert inom det området. Deras lägen och ytor till att eventuellt nå några hörnsparkar kommer i främsta hand dyka upp via omställningsspelet och man kan nog, likt Real Madrids övriga motståndare den senaste tiden, skapa en handfull även dem med det rätta flytet.


Spelar på att vi kommer få se minst 12 hörnor. Håll utkik i speltips-menyn då kollega Easybucks kommer dyka upp med ytterligare spelalternativ till den här matchen.

/Puyol