Den 21:a omgången av La Liga ska kompletteras i afton när Real Madrid och Sevilla drabbar samman på Santiago Bernabeu. Det brukar kunna smälla en del mellan dessa lag och eftersom jag tror på en relativt tajt match idag så hoppas jag på gula kort här.

  • Match: Real Madrid – Sevilla
  • Spel: över 6,5 gula kort
  • Odds: 1,82 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Real Madrid hamnade i tidigt underläge mot Sociedad i förra omgången men vände på steken och kunde till slut vinna mycket rättvist med 4-1. Laget visar att man kan göra mål utan Ronaldo och det får man försöka med även idag. Men jag tror det blir en betydligt tuffare match idag, då Sevilla är en starkare motståndare än Sociedad och dessutom mer fysiskt. Marängerna kommer säkerligen föra spelet här men man får se upp när spelet vänder. Sevilla har en del riktigt kvicka spelare framåt och där kan hemmalaget få lov att sätta stopp med ojusta medel.

Sevilla studsade tillbaka på vinnarspåret i senaste omgången då Espanyol besegrades med 3-2 på hemmagräs. Det var en match som Sevilla vann mycket rättvist till slut trots att segermålet dröjde till slutminuterna av kampen. Försvarsspelet har inte varit lagets starka kort på slutet med en del insläppta mål. Men till dagens match får man tillbaka både M’Bia och Krychowiak på det defensiva mittfältet, vilket är oerhört viktigt. M’Bia var tillbaka redan mot Espanyol men sparades i den matchen då han precis kommit tillbaka från Afrikanska mästerskapen. Sevilla kommer få lov att spela på gränsen idag och det tror jag kommer innebära en del kort på bortalaget.

realmadrid_200x200Sevilla_200x200

Domare i matchen är Ignacio Iglesias Villanueva som jag inte gillar överdrivet mycket. Han brukar kunna kasta ut en hel del kort när det hettar till och är en av de spanska domare som visat det röda kortet flest gånger denna säsong. Det kommer hetta till i dagens match och då tror jag även att herr Villanueva vevar upp korten.

Kikar vi senaste mötena mellan dessa lag på Santiago Bernabeu så ser vi även att det blivit en del kort. De två senaste ligamatcherna här har slutat med 16 gula kort samt 3 röda kort. Då räknar jag inte med supercupen som brukar vara lite avslaget.


Blir även en del sidospel i matchen när det kommer till kort:

M’Bia får ett gult kort – 1,78 @ betsson - 1/10 units

Carvajal får ett gult kort – 2,10 @ betsson - 1/10 units

Rött kort i matchen – 2,75 @ betsson - 1/10 units

/e@sy