Dags för returmöten av Champions League där Real Madrid gästas av Schalke hemma på Santiago Bernabeu. Efter helgens ligaplump mot Athletic Bilbao så tror jag att marängerna växlar upp här och kör över tyskarna.

  • Match: Real Madrid – Schalke
  • Spel: Real Madrid -2 (asian)
  • Odds: 1.975 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Real Madrid hade inga större bekymmer på tysk mark då Schalke besegrades med klara 2-0 i första mötet lagen emellan. Ronaldo satte det första målet efter dryga halvtimmen och sedan fastställde Marcelo slutresultatet med en hyfsad högerdoja i bortre krysset. Efter den matchen tog marängerna även en seger i ligaspelet på bortagräs när Elche besegrades med 2-0, men sedan har det varit frågetecken för formen hos de vita. Kryss mot Villarreal (1-1) på hemmaplan följdes upp av en förlust borta mot Athletic Bilbao (0-1) i senaste ligaomgången. Med en enkel hemmamatch mot Levante i helgen så kommer det inte roteras i startelvan idag, utan jag tror att Ancelotti vill lugna fansen med en storseger. Bale, Benzema och Ronaldo förväntas ta plats uppe på topp och det räcker för att lugna mig.

Hos hemmalaget stryker vi Sergio Ramos och James som fortfarande går skadade. Tillbaka från skador har vi Modric samt Khedira.

realmadrid_200x200schalke_200x200

Schalke har haft lite tveksam form i ligaspelet på slutet men lyckades vinna i helgen då Hoffenheim besegrades på hemmaplan med 3-1. Efter 0-2 på hemmaplan mot Real Madrid ser det givetvis inte särskilt positivt ut för tyskarna och får man ett mål i baken här så tror jag att det är dags att tänka på ligaspelet. Schalke ligger på en 5:e plats i ligan och med tanke på att Bundesliga har fyra platser till Champions League så vill nog laget hemskt gärna plocka en till placering. Leverkusen ligger dessutom bara en poäng före i tabellen, så möjligheten finns verkligen. Schalke skapade inte överdrivet mycket på Real Madrid när lagen möttes senast och på bortagräs så tror jag man skapar ännu mindre.

Hos gästerna stryker vi avstängde Prince Boateng. Inte heller Farfan, Fahrmann, Draxler eller Kolasinac kommer till spel då samtliga går skadade.


Real Madrid har inte stått för några större prestationer på slutet och jag tror att det tänder laget lite extra ikväll. 1-0 räcker nog för att tyskarna ska tappa motivationen fullständigt, och då kan det säkerligen rulla på. Testar därför en insats strax under medel på Real Madrid -2 (asian).

/e@sy