Dags för returen av Champions League och på Santiago Bernabeu har Real Madrid 2-0 att gå på mot Roma från första mötet i Italien. Det borde innebära ett offensivt bortalag som vill ge detta en chans, vilket även borde innebära en hel del mål i matchen.

  • Match: Real Madrid – Roma
  • Spel: över 3,5 mål
  • Odds:2,05 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Real Madrid har gått knackigt i ligaspelet den här säsongen och med hela 12 poäng upp till Barcelona så ser man nog ligatiteln som körd. Eftersom man även är utslagna, eller diskade rättare sagt, från Copa del Reyåterstår det egentligen bara Champions League för marängerna. Man har 2-0 att gå på från första mötet men någon form av underskattning eller vilande av spelare finns det inte utrymme för. Zidane kommer sätta det starkaste laget på planen idag och som det sett ut på hemmaplan den senaste tiden är det inte omöjligt att Ronaldo och co. löser linan på egen hand idag. Kikar vi på de fem senaste hemmamatcherna har Real Madrid nämligen gjort hela 22 mål framåt, och då ska vi komma ihåg att man blev nollade mot Atletico. Det såg otroligt bra ut i senaste hemmamatchen mot Celta Vigo och fördelen med Real Madrid och det här spelet är att man sällan nöjer sig med 2-3 mål framåt, här pumpas det på framåt i 90 minuter. Men samtidigt har laget släppt in mål i fyra av de fem senaste hemmatcherna och gästerna har en del intressanta herrar framåt som kan ställa till det.
Ljust skadeläge hos Real som endast saknar skadade Benzema. Det innebär att Nacho och Arbeloa lämnas utanför matchtruppen.

realmadrid_200x200roma_200x200

Roma har spelat upp sig ordentligt på slutet och har fortfarande en liten chans på ligatiteln i Serie A efter sju raka ligavinster. Precis som hos Real Madrid så har man haft ett väldigt lyckat anfallsspel på slutet med hela 22 mål framåt på dessa sju vinstmatcher, vilket ger lite hopp här ändå. När Roma ställdes mot Barcelona i gruppspelet så var det ett väldigt defensivt inriktat Roma som inte vågade ta några direkta chanser, men det har man inte råd med idag. Man har ett 2-0 underläge att vända på från första mötet och då måste man chansa lite idag, då det är skitsamma om det blir 2-1 eller 6-1. Visst kan man även störa Real Madrid med den offensiv som visats upp på slutet, men jag tror knappast att en blottad defensiv kommer ta Roma ens i närheten av avancemang. 6-1 i baken senast man besökte Spanien (mot Barcelona), och det är väl siffror som inte är helt omöjliga här heller.
Bekymmer defensivt hos gästerna idag som kommer till spel utan Rudiger, De Rossi och Gyömber. Dessutom sätter vi ett frågetecken för mittfältare Nainggolan.


Detta kan bli en väldigt underhållande match med tanke på att Roma måste kliva på för att vända på steken. Real har varit otroligt bra på hemmaplan den senaste tiden och får vi se en liknande insats som den mot Celta Vigo ska vi kunna få se minst fyra mål här. Medelinsats åker in!

/e@sy