Derby i Madrid under lördagen där Rayo Vallecano tar sig den korta biten till Santiago Bernabeu för en omöjlig uppgift mot Real Madrid. Med det försvarsspel som Rayo visat upp under säsongen så skulle jag inte bli förvånad om vi får se tennissiffror här.

  • Match: Real Madrid – Rayo
  • Spel: Real Madrid över 3,5 mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Madrid imponerar verkligen för dagen och mosar allt motstånd man stöter på, detta efter en tveksam inledning på säsongen. Efter förlusten mot Atletico Madrid (1-2) så har man samlat på sig sju raka ligavinster och gjort smått otroliga 32 (!) mål. Man har även varit ute i Champions League och svingat där man först förnedrade LiverpoolAnfield med 3-0 för att sedan köra över stackars Liverpool på hemmagräs också. Nu slutade hemmamatchen bara 1-0 till Real Madrid, men sett till spelövertag och chanser så hade 5-0 varit en mer rättvisande siffra. Det finns så mycket offensiv kvalité i det här laget och även fast en spelare som Bale varit borta på slutet så har man bara pumpat in mål. Vi har en James som har blivit varm i kläderna, en Isco som visar mycket fin form, en Benzema som hittar målet och självklart en stekhet Ronaldo som bara skyfflar in mål. Jag tror man kör över stackars Rayo här och med så många målkåta spelare i laget så visar man förmodligen ingen nåd. Det kommer bli full fart framåt i 90 minuter och jag tycker synd om gästerna innan matchen ens börjat.
Hos marängerna stryker vi Asier Illarramendi, Sami Khedira, Dani Carvajal, Fabio Coentrao och Jesé. Vi sätter även ett frågetecken för Bale som trots allt finns med i matchtruppen.

realmadrid_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano går som väntat och placerar sig i mitten av tabellen på 11 inspelade poäng. Vi vann pengar på laget i senaste matchen då man gjorde två mål på hemmagräs mot Eibar. Jag skrev i den reken att jag inte litade på försvarsspelet hos Rayo och man får inte större förtroende hos mig efter den matchen. Det blev förlust med 3-2 i den matchen och stundtals så är det skrämmande att se på laget hur man agerar. Man envisas med att spela sig ur alla situationer och när det sedan ska försvaras så ligger man otroligt högt med backlinjen utan någon direkt press på bollhållare. Vi såg den typen av spel mot Barcelona och Rayo ska verkligen tacka högre makter för att det bara blev förlust med 2-0 där. Barcelona spelar ju dessutom runt bollen stora delar av matchen, och här möter man ett betydligt rakare Real Madrid. Väldigt oväntat att Paco Jémez gav förtroende till Amaya på mittbacken senast och när det skulle satsas framåt så bytte han istället ut Ze Castro. Amaya är otroligt trög i stege och dessutom väldigt oslipad i tacklingarna, så jag tackar och tar emot om han får starta detta derby. Man har dessutom lite bekymmer på målvaktsposten då Tono, som spelat de fem senaste matcherna, skadade sig mot Eibar. Jemez vill inte satsa på Cobeno utan ställer istället Cristian Alvarez i buren, som precis kommit tillbaka från en skada. Alvarez har inte spelat en match på flera månader och kunde få en lättare start kan man känna.
I övrigt inga större bekymmer hos gästerna, vilket innebär att Jemez får lämna ett par spelare utanför truppen.


Detta blir kattens lek med råttan och jag blir som sagt inte det minsta förvånad om vi får se tennissiffror här. Det är många som gillar att göra mål hos hemmalaget och till skillnad från till exempel Atletico och Barcelona så öser man på framåt även fast man leder med ett par bollar. Minst fyra hemmamål tror jag att vi får se och jag testar en högre insats här.

Måste även prova ett kortspel i matchen med en chanspeng:

Amaya får rött kort – 19,50 @ betsson - 0,5/10 units

Han är som sagt inte den snabbaste av alla mittbackar och dessutom väldigt oslipad i närkamperna. OM han får spela från start så är detta helt klart av intresse, i annat fall får man insatsen tillbaka.

/e@sy