Sen match på Santiago Bernabéu i afton där Real Madrid måste städa av gästande Rayo, detta för att haka på Barcelona och Atlético Madrid i toppen av tabellen. Man kommer nog inte spara på krutet här och då ska inte bortalaget hänga med alls.

  • Match: Real Madrid – Rayo
  • Spel: Real Madrid -3 (asian)
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Real Madrid var inne i en riktig formtopp innan El Clásico där man hade runt 30 förlustfria matcher i ryggen. Men torsk mot Barcelona (3-4) följdes upp av ännu en förlust på bortagräs mot Sevilla (1-2) förra omgången, så nu är marängerna riktigt pressade fortsättningsvis. Man har inte råd att göra fler misstag i ligaspelet och med tanke på det spelprogram man har kvar så är det inte alls omöjligt att man kniper ett ligaguld i slutet av säsongen. Jag tror revanschlusten är något som kommer vara till stor fördel för det här spelet, för man var inte alls nöjda med förra matchen mot Sevilla. För många spelare gled runt på halvfart där och samtidigt som man tar sig i kragen idag så ställs man mot en betydligt lättare motståndare. Ancelotti kommer inte spara på krutet inför hemmafansen och tar man den här matchen på fullaste allvar så kan det mycket väl bli tennissiffror.

Jesé, Khedira och Arbeloa fortsatt skadade, i övrigt har man inga nya avbräck. Det var lite tveksamheter kring Modric till dagens match, men han förväntas kunna spela.

realmadridronaldobale

Rayo Vallecano har inte direkt haft någon jättelyckad säsong hittills där man länge låg i absoluta botten av tabellen och krigade. Men man har verkligen prickat formen inför slutspurten av serien och kommer in här med fyra vinster och ett kryss på sina fem senaste matcher. Förvisso har man slagit både Valencia (1-0) och Sociedad (3-2), men man har inte direkt stött på något benhårt motstånd i dessa matcher. Idag kommer man bli satta under stenhårt tryck och man kommer inte alls kunna spela det spel man är vana vid, nämligen att ha stort bollinnehav. Här kommer man få spela lite kontringsfotboll och då tycker jag inte att laget är som allra bäst. Trots att man inte släppt in särskilt många mål på slutet så är man det lag i ligan som släppt in flest mål så här långt, med ett snitt på nästan exakt två per match. När man ställts mot topplagen på bortaplan den här säsongen så har man dessutom visat sig klappa ihop fullständigt. Mot Atlético blev det 5-0 i baken och nyligen förlorade man med 6-0 mot BarcelonaCamp Nou.

Gästerna har fortfarande Galeano samt Tito på skadelistan, i övrigt inga nya avbräck.


Jag tror marängerna är rejält uppretade efter två raka förluster och det kan mycket väl bli en slakt utan dess like på Bernabéu i kväll. Till skillnad från Barcelona så öser Real Madrid på framåt i 90 minuter och man har en del spelare som mår väldigt bra av att få näta en gång extra. Rayo kan ha lite väl mycket självförtroende efter framgångarna på slutet, och börjar man sväva iväg här så kommer man bli straffade direkt. Vi landar på runt en 5,6-0,1  tror jag och därför spelas en insats strax under medel på Real Madrid -3 (asian).

/e@sy