I skrivande stund har man precis blåst av semifinalen av Champions League där Real Madrid gästades av Bayern Munchen på Santiago Bernabéu. Bara tre dagar senare så ska man möta Osasuna på hemmagräs och givetvis ska marängerna vara stora favoriter. Men jag tror inte siffrorna springer iväg här och lirar ett handikappspel på bortalaget.

  • Match: Real Madrid – Osasuna
  • Spel: Osasuna +3 (asian handicap)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Madrid stod för en mycket fin insats mot Bayern Munchen där man till slut tog hem segern efter ett mål från Benzema. Men det var en match som förmodligen tog en hel del på krafterna, då Real Madrid fick jaga ordentligt med boll. Man hade runt 35% bollinnehav och ägnade sig mest åt kontringsfotboll. Sedan måste man nämna att Ronaldo blev utbytt i matchen och det är en herre som knappast kommer lira stora delar av den här matchen. Bale hade magproblem och jag tror inte heller att han kommer spela några 90 minuter i den här matchen. Real Madrid kommer bara vilja spela av den här matchen och så länge man leder matchen så lär man knappast trycka på allt för mycket framåt. Man ska åka till Tyskland tätt inpå den här matchen och fokus lär ligga på att få nyckelspelare fräscha till returen. Även Pepe byttes ut skadad och man lär knappast gambla med honom i det här mötet heller.

Hos hemmalaget stryker vi Arbeloa och Jesé som är långtidsskadade. Kan även hända att Pepe missar beroende på hur tuff skadan han ådrog sig är.

Osasuna har gått tungt den här säsongen och slåss i botten av tabellen för att säkra ett nytt kontrakt. Man har tre poäng ner till Getafe under nedflyttningsstrecket och kommer givetvis in till den här matchen heltaggade på att ta poäng. Man kommer även från en mycket fin insats i förra omgången då man höll på att knipa tre poäng mot Valencia på hemmagräs. Men i slutskedet av matchen kvitterade Jonas och Osasuna fick nöja sig med en pinne. Laget har en mycket bra form där man plockat poäng i fyra raka matcher nu, fördelat på tre oavgjorde resultat och en vinst. Man har fortfarande lite svårigheter att göra mål, men jag tycker att försvarsspelet sett bättre ut mot slutet. Just försvarsspelet är något som blir viktigt i den här matchen och man brukar kunna hålla ihop det hyfsat på resande fot. Nu fick man förvisso stryk mot Barcelona på bortagräs med 7-0 ganska nyligen, men det var ett uppretat Barcelona som fått stryk mot Valladolid helgen innan. Det är helt andra förutsättningar nu.

Lolo och Sisi går fortfarande skadade och spelar nog inget mer den här säsongen. I övrigt inga större avbräck.


Den match som Real Madrid spelade mot Bayern måste bara sitta i benen hos en del spelare, för man fick springa otroligt mycket i 90 min. När man dessutom har en del skadebekymmer på nyckelspelare så tror jag inte att Ancelotti kommer spela några av dessa om han inte måste. Visst kommer marängerna vinna matchen, men jag tror knappast man gör det med några tennissiffror. Det här oddset har redan sjunkit en del och jag tror det kommer gå ner ännu mer.

Insatsen tillbaka om Real Madrid vinner med exakt tre mål!

/e@sy