Turneringens godbit, tycker nog de flesta och jag får nog erkänna att det här mötet känns häftigast på förhand. Santiago Bernabeu står som värd för det första mötet när Real Madrid och Manchester United ska drabba samman. Förväntningarna är höga och jag tror inte att vi kommer bli besvikna heller. Kommer spela två singlar i den här matchen.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Real Madrid – Manchester United
  • Spel: Båda lagen gör mål + över 10,5 hörnor
  • Odds: 1,66 & 1,75 @ Unibet
  • Units: 7/10 & 5/10
  • Spelstopp: 20.45

Två lag som trots blandade resultat är minst lika slagkraftiga där jag ändå vill hålla ”marängerna” i vitt som favoriter över ett dubbelmöte. Real Madrid har den här turneringen kvar som sitt stora mål i jakten på en tung titel då ligan redan är körd. Man har hamnat alldeles för många poäng efter rivalen från Katalonien, Barcelona, och känner man Mourinho rätt så kommer allt krut läggas här. Man Utd däremot har det ganska bra även på hemmaplan där man leder Premier League och det relativt storstilat med ett hyfsat försprång. Man har dock en väldigt bred trupp som kan tävla även här. Båda lagen vann sina ligamatcher i helgen på ett övertygande sätt.

Real Madrid har som bekant kaptenen och målvakten Iker Casillas skadad sedan tidigare. Oklart kring Angel Di Marias status då ryktena säger att han är nästa man att hamna på kant med chefen. Manchester United reser till den spanska huvudstaden utan Darren Fletcher och Paul Scholes.

Jag kommer spela två objekt i den här matchen. Inleder med motiveringen till hörnspelet, som bygger på statistik med fokus på kvällens hemmalag. Real Madrid har spelat 9 ligamatcher i följd som har slutat på minst 12 hörnor (och här krävs det 11). Totalt sett så har 12 av deras 13 senaste matcher slutat på minst det antalet. En del av förklaringen är att man har släppt till drygt hälften av samma antal i majoriteten av dessa matcher, vilket känns lämpligt när även kvällens motstånd kan vara produktivt på den fronten.

Snittet på antalet hörnor i årets upplaga av Champions League har dock gått under linan för Real Madrids del. 9,3 hörnor/match att jämföra med 11,3 hörnor/match för Man Utd.

*

För målspelets del. Även om man kan tycka att det borde bli något försiktigt, då båda lagen vill ha något spelbart att gå på till returen, så är det två faktorer som lockar till det här spelalternativet. Ett, vi hittar ett antal vassa fötter av absolut världsklass som vet hur man avslutar anfallen och två, båda lagen har utan tvekan sina styrkor framåt och inte tvärtom. Två lag som både kan etablera ett anfallsspel samt ställa om på ett lysande sätt.

Den spontana känslan, då jag håller Madrid som en stark favorit i en match där jag har ytterst svårt att se laget kliva av banan mållöst, så är det ändå det här spelalternativet jag ser störst värde i (båda lagen gör mål) när exempelvis över 1,5 mål på hemmalaget samt över 2,5 totalt mål står i ett lägre odds än det här hos majoriteten av spelbolagen.

Real Madrids har gjort mål i samtliga hemmamatcher den här säsongen. Man Utd har gjort mål i 15 av 18 bortamatcher i tävlingssammanhang. Man har endast lyckats hålla nollan vid 3 tillfällen. Spanjorerna har lyckats hålla nollan intakt i 8 av 19 matcher på Santiago Bernabeu.


Spelar strax över medelinsatsen på att det blir minst ett mål från vardera lag samt medelinsatsen på att det blir minst 11 hörnor i matchen.

/Puyol