Hörnspelet satt med bred marginal igår och nu ska vi hitta en finalmotståndare åt Atletico Madrid i Champions League. Vi beger oss mot Santiago Bernabeu ikväll och jag förväntar mig en öppen tillställning mellan Real Madrid – Man City.

  • Match: Real Madrid – Man City
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Real Madrid har hittat storformen så här i slutet av säsongen och är säkerligen nöjda med ett 0-0 resultat från första mötet även fast ett bortamål väger väldigt tungt. Laget är inte som bäst på resande fot och utan Ronaldo så tror jag helt klart att man köper det resultatet. Sedan ska vi även nämna att marängerna var det klart bättre laget i matchen där Joe Hart räddade Man City vid ett par tillfällen. I övrigt så var det en ganska tillknäppt match där lagen såg till att ligga på rätt sida och inte göra bort sig. Inte alls ovanligt att det är så i första mötet, men jag förväntar mig en helt annan matchbild idag. Ronaldo är tillbaka och Real Madrid på hemmaplan brukar innebär ett väldigt offensivt spel. Kikar vi till de fyra senaste ligamatcherna på hemmaplan så har laget gjort hela 18 mål framåt. Förutom Ronaldo så har man även en formtoppad Bale som sett otroligt vass ut den senaste tiden.
Hos hemmalaget stryker vi idag anfallaren Benzema samt mittfältaren Casemiro. Benzema är självfallet ett avbräck men samtidigt har Real Madrid många offensiva spelare som visat fin form på slutet.

realmadrid_200x200mancity_200x200

Manchester City är nog väldigt nöjda med resultatet i första mötet också även fast man ställs inför en mycket svår uppgift här. Vi får inte glömma bort att ett bortamål väger otroligt tungt och sätter press på Real Madrid att göra minst två mål framåt. Inga smickrande siffror mot Southampton i förra ligamatchen där det blev förlust med 4-2 på bortaplan, men den förlusten ska vi inte dra några växlar på. City valde att vila alla nyckelspelare i den matchen för att vara pigga och fräscha här. Jag förväntar mig ett kontringsspelande bortalag i den här matchen och där har man spelare som kan skaka om Real Madrid ordentligt. Aguero är en mycket kapabel herre och både Navas samt De Bruyne, som förväntas starta framåt, har en speed som kan skada marängerna i omställningsspelet. Men defensivt tror jag inte att City har det som krävs för att ta sig till en final. Real Madrid skapade många fina lägen i senaste mötet och Joe Hart får nog vara omänskligt bra för att hålla nollan idag.
Hos gästerna stryker vi backen Zabaleta som skadade sig i senaste ligamatchen och sedan tidigare finns även mittfältare Silva på skadelistan. Enda avbräcket där är Silva då Sagna tar hand om högerbacken precis som i första mötet. Vi sätter även ett frågetecken för Yaya Toure som kommer testas sent idag.


Som jag redan nämnt så förväntar jag mig en helt annan match idag än den på engelsk mark. Real Madrid skruvar alltid upp tempot på hemmaplan och ett mål åt något håll kommer sätta fart på den här tillställningen. Över 2,5 mål spelas därför och en medelinsats åker in.

/e@sy