Två matcher i Spanien denna onsdag och det kan bli väldigt trevligt på Santiago Bernabéu där Real Madrid gästas av Malaga. Det har varit lite stormigt hos marängerna de senaste dagarna men trots detta tror jag man kör över motståndet ikväll.

  • Match: Real Madrid – Malaga
  • Spel: Real Madrid över 2,5 mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Real Madrid har det skrivits om en hel del de senaste dagarna, framförallt då om Pepe och Mourinho som varit ut och svingat mot varandra. Mourinho satt på presskonferens igår och sa då att ”Pepe har ett problem och det är Varane”, ord som sammanfattar allt väldigt bra tycker jag. Allt tjafs gör att Pepe lämnas utanför truppen idag och det kan även bli så att Real Madrid stänger av portugisen ytterligare ett par matcher. Real Madrid var senast ute mot Valladolid där det blev ett riktigt målkalas som marängerna till slut kunde vinna med 4-3, man skapade otroligt många lägen i den matchen och man borde nog gjort ett par baljor till där. Man har inte direkt något att spela för i ligan och det innebär att det kommer vara full fart framåt precis som mot Valladolid.

Förutom Pepe så saknas idag även Sergio Ramos, Marcelo, Khedira och Arbeloa.

Malaga har sett bedrövliga ut på slutet och enda anledningen till att man tagit lite poäng är att man stött på väldigt dåligt motstånd i form av Osasuna och Getafe på hemmagräs, segrarna mot dessa lag har dessutom varit väldigt knappa. Laget ligger på en europaplats just nu men det spelar mindre roll då man fortfarande är avstängda från europaspel de kommande åren efter ekonomiska bekymmer. Det ryktas även att spelarna fått vänta på lönerna och det är väl inte direkt något som ökar motivationen ute på planen. Näst senaste bortamatchen stod man för en total kollaps på Mestalla när man fick stryk med hela 5-1, siffror som jag även tror vi kan få se ikväll.

Det är defensiva bekymmer hos bortalaget som saknar skadade Jesús Gámez samt avstängda Weligton, även Toulalan saknas sedan tidigare. Tre väldigt tunga avbräck för defensiven.


Jag tror vi kan vänta oss en liknande match som senast Real Madrid spelade mot Valladolid. Stort fokus på anfallsspelet så får defensiven komma lite i andra hand. Nu tycker jag inte Malaga riktigt har det offensiva materialet som Valladolid har och jag tror därför man blir väldigt tillbakatryckta i kvällens match. Hemmalaget över 2,5 mål känns som ett pålitligt spel här och det får sig en högre insats.

/e@sy