Malaga har tagit sig till Santiago Bernabeu för att ställas mot serietvåan Real Madrid under lördagen. Gästerna saknar sin bästa försvarare i den här matchen och det gör det tufft att plocka poäng, men jag tror inte man går mållösa. Nätar båda lagen?

  • Match: Real Madrid – Malaga
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,87 @ betsson
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Madrid hämtade in två poäng på Barcelona i förra omgången i och med att man tog en enkel seger på hemmaplan mot Eibar (3-0), samtidigt som Barcelona kryssade mot Sevilla på bortagräs. Endast två poäng skiljer nu lagen åt och varenda match här på slutet blir livsviktig. Jag var inne på att reka ett handikapp på Malaga här tills jag såg att försvarsgeneralen Weligton är avstängd. Malaga höll tätt på Camp Nou, men utan Weligton så kommer Real Madrid garanterat göra mål framåt. Men jag tror även att hemmalaget kommer släppa in minst en boll idag, och det tror jag mycket på grund av den stundande CL-returen mot Atletico Madrid. Det är en av säsongens viktigaste matcher och givetvis finns tankarna där redan nu. Det är en ohygglig press på marängerna efter 0-0 på bortagräs. Det kan därför komma att bli en del förändringar på planen idag där bland annat Arbeloa ser ut att ersätta Carvajal på högerbacken. Han får idag Castillejo mot sig på sin kant och det luktar verkligen ett gult kort där. Vidare så ser det ut som Pepe kliver in på mittbacken tillsammans med Ramos, portugisen som inte spelat match på dryga månaden på grund av skada. Ett litet frågetecken.

Hos hemmalaget stryker vi Benzema som går skadad och inte heller Khedira eller Coentrao får plats i matchtruppen.

realmadrid_200x200malaga_200x200

Malaga har fortfarande väldigt mycket att spela för då laget placerar sig på plats nummer sju just nu, fem poäng bakom Villarreal på sista europaplats. Malaga har inte kanske inte någon storform för dagen utan vinst på de fyra senaste omgångarna, men man stod för en mycket bra insats i förra helgens hemmamatch mot Atletico Madrid (2-2). Precis som siffrorna antyder så var det en jämn match och Malaga har helt klart ett mycket intressant lag den här säsongen. Nu har jag nämnt att Weligton saknas och det är givetvis ett väldigt tufft avbräck defensivt. Men framåt finns det inga bekymmer och Malaga har helt klart klass nog för att näta här. Castillejo är en otroligt spännande spelare och tillsammans med Amrabat, Samuel och landslagsmannen Juanmi så kommer det skapas chanser på Bernabeu. Problemet har varit effektiviteten, men med två bollar i nät på Atletico så lär man komma in med bra känsla här. Malaga har även laddat för det här mötet hela veckan samtidigt som Real Madrid spelat derby.

Förutom Weligton stryker vi även långtidsskadade Camacho. Flavio Ferreira, Juanpi, Luis Alberto samt Rescaldani lämnas utanför matchtruppen.


Real Madrid går väldigt sällan mållösa från hemmaplan och det lär man knappast göra här heller. Sen är frågan om Malaga kan trycka in en boll också? Med CL-retur runt hörnet och en match i benen på marängerna så tror jag att gästerna fixar det. Båda lagen gör mål spelas därför med en insats strax under medel.

/e@sy