Söndagsmatch på Santiago Bernabéu där överraskningslaget Levante gästar serieledande Real Madrid. Levante saknar ett par riktigt viktiga kuggar i det här mötet och det är dags att man åker på en riktig käftsmäll. Tror det här oddset kan komma att sjunka och väljer därför att spela redan nu.

  • Match: Real Madrid – Levante
  • Spel: Hemmalaget över 3,5 mål
  • Odds: 1,95 @ expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Madrid har toppform för dagen och trots ett oavgjort resultat i förra helgens derby så toppar man la liga, en poäng framför Barcelona och tre framför Atlético Madrid. Med så tight uppe i toppen så har man absolut inte råd med några misstag och jag tror därför inte att Ancelotti väljer att vila några nyckelspelare i den här matchen. Nu har förvisso många spelare varit ute på landslagsuppdrag i veckan, men med en träningsmatch i kroppen så ska man orka med detta. Det är många anfallare i laget som har toppform där både Ronaldo, Benzema och Bale nätade för respektive landslag i veckan, något som bådar gott inför det här spelet. Viktigt också att Modric enbart spelade 30 minuter för sitt Kroatien då han varit marängernas kanske bästa spelare den här säsongen. Nu tror jag att Barcelona vinner mot Valladolid på lördagen och därför sätter man press på Real Madrid att vinna här. Det borde innebära att man ställer ett starkt lag på planen och då ska man bara köra över Levante från minut ett. Sedan vet vi även att Real Madrid sällan slår av på takten som vi kan få se Barcelona göra, det är ytterligare en sak som är positivt för spelet.

Inga nya skador hos hemmalaget rapporterat som endast ser ut att sakna Khedira.

levantenavas

Dags för Keylor Navas att kapitulera!

Levante fortsätter skrapa ihop poäng och vi får gå två månader tillbaka för att hitta lagets senaste förlust, en förlust som kom mot Valencia (0-2) på bortagräs. Nu har man inte förtjänat särskilt många poäng i mina ögon, men man lever gott på försvarsspelet och framför allt en målvakt som spelar över sin förmåga för tillfället. Det defensiva mittfältet med Diop och Simao har varit helt fantastiskt på slutet och utan dessa skulle förmodligen Levante ligga långt ner i tabellen. Nu saknas båda dessa herrar i den här matchen och det är möjligt att man tog ett varsitt taktiskt gult kort förra omgången, då Levante knappast räknar med poäng på Bernabéu. Hur som haver så är det gigantiska avbräck för gästerna och jag har verkligen svårt att se hur man ska orka hålla ihop det utan dessa. Sedan har vi då målvakt Keylor Navas, som har bäst räddningsprocent i hela ligan för tillfället. Visst är han riktigt bra, men jag har verkligen svårt att se han hålla den här nivån hela säsongen. Dessutom spelade han match natten mellan onsdag/torsdag för sitt Costa Rica, så vi kan hoppas att han är lite matt i kroppen här.

Förutom Diop och Simao så saknar man även avstängda anfallaren Victor Casadesus.


Levante slog tillbaka Osasuna förra helgen med 2-0 på hemmagräset, men siffrorna i den matchen tycker jag är lite intressanta. Bollinnehav på 36%-64% samt 6-13 i avslut mot mål, och ändå vinner man med 2-0 alltså. Så här ser det ut i varje match som Levante spelar och det är dags att man får på nosen rejält nu. Real Madrid har ingen anledning till att slappna av i det här läget av ligan och brukar man fullt allvar i den här matchen så kommer man vinna väldigt enkelt. Blir en lite större insats på minst fyra hemmamål i matchen!

/e@sy