Kvällens sena match från Spanien hittar vi i huvudstaden och närmare bestämt på Santiago Bernabeu. Real Madrid tar emot Levante och det är dags för hemmalaget att visa lite klass nu efter ett par sämre prestationer på slutet. Frågan är inte om marängerna gör mål, utan hur många?

  • Match: Real Madrid – Levante
  • Speltips: Real Madrid över 3,5 mål
  • Odds: 1.92 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Real Madrid har som sagt stått för ett par mindre bra prestationer på slutet där allting började på hemmaplan mot Villarreal (1-1) näst senast. Det poängtappet följdes upp av en förlust på bortagräs mot Athletic Bilbao (0-1), där marängerna inte alls spelade bra. Laget har även hunnit med en förlust i Champions League där Schalke vann med 4-3 på Bernabeu och satte ordentlig nerv i det dubbelmötet. El Clasico är runt hörnet och jag tror att Real Madrid gärna tar en storseger här för att pumpa upp självförtroendet en smula. Modric är tillbaka från skada nu och förväntar starta på mitten med Isco och Lucas, vilket är en offensiv uppställning. Modric är en riktig klasspelare och innan han åkte på skada var han en av lagets absolut bästa spelare. Real Madrid brukar även ha mycket lätt för Levante på hemmaplan då de tre senaste matcherna slutat 3-0, 5-1 och 4-2.

Skadeläget börjar ljusna hos marängerna och vi stryker endast James till dagens match. Detta innebär att Ramos är tillbaka från skada och finns med i matchtruppen.

realmadrid_200x200levante_200x200

Levante placerar sig precis under nedflyttningsstrecket och kan vid poäng idag ta sig förbi Deportivo och över strecket. Men några poäng lär det inte bli här då laget helt enkelt är för dåliga för att utmana Real Madrid på bortagräs. Förra säsongen var Levante mycket starka defensivt och ställde oftast upp ett handbollsförsvar på bortagräs. Men den här säsongen så är man lite överallt på planen och det innebär även att laget får plocka ut en hel del bollar från det egna målet. Levante har fem raka bortaförluster på kontot tillsammans med en målskillnad på 14-3, vilket säger en del. Nu har man inte heller en storspelande Keylor Navas som kan hålla ner siffrorna, för han är i Real Madrid nu för tiden och förväntas vakta kassa idag. Levante pusslar alltid om en massa i backlinjen och det är givetvis ett stort minus, och ett gigantiskt minus när man möter lag som Real Madrid.

Inga större skadebekymmer hos Levante som därför tvingas vila en hel del spelare. Pedro López, Vyntra, Jason, Nikos, Martins samt Ivanschitz har inte rest med till huvudstaden. Diop och Iván López är tillbaka från skador.


De två senaste hemmamatcherna har Real Madrid blivit utbuade på hemmaplan och det är dags att lugna fansen inför nästa helgs El Clasico nu. Jag tror det blir ett mycket offensivt upplägg idag och då ska inte Levante hänga med för fem öre. Real Madrid över 3,5 mål spelas och det med en medelinsats.

/e@sy