Den europeiska toppfotbollens säsong lider mot sitt slutet, så även här i Champions League där endast två matcher återstår. Barcelonas finalmotståndare i Berlin ska skakas fram här i Madrid där Real ska ta sig an Juventus med en knapp italiensk ledning. Likt det första mötet kan det bli en fysisk match där jag i första hand väljer att koncentrera mig på en spelare som känns väldigt intressant till 3 ggr insatsen i en tillställning av den här karaktären.

  • Match: Real Madrid – Juventus
  • Spel: Giorgio Chiellini att få ett gult kort
  • Odds: 3,00 @ Nordicbet
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 20.45 13/5

Real Madrid, de regerande Champions League-mästarna, kan gå mot en säsong utan en av de mer ädla titlarna där man, utöver att ett underläge ska hämtas upp här, kan ha förlorat hoppet om ligatiteln senast i helgen. 2-2 hemma mot Valencia innebär att det är klar fördel för antagonisten Barcelona som nu är 4 poäng upp med 6 pinnar kvar att spela om. Vill man även få till en drömfinal och ett El Clasico i Berlin så har Carlo Ancelottis mannar lite att jobba på. Något synonymt med de senaste veckornas tillställningar är att man har haft svårt att bibehålla en jämn nivå över 90 minuter där man även kan notera 2 insläppta mål i 4 av de 5 senaste tävlingsmatcherna man har spelat.

Juventus går som bekant mot en lysande säsong, trots turbulensen inledningsvis med ett överraskande skifte på tränarposten, där man alltjämt har chans på trippeln med bland annat en ligatitel som är säkrad sedan tidigare. Juve har varit överlägset på inhemsk mark och i Serie A även i år där man kan notera att man är hela 16 poäng upp (med 3 omgångar kvar) på närmsta lag i tabellen. Jag tror kanske att man, att jämföra med tyska Bayern, kan ha lidit något av en förlorad intensitet som har medförts i och med att det har varit så pass avslaget i ligaspelet, men man är ändå en boll upp inför avspark. Positivt att Paul Pogba var tillbaka och fick matchträning i helgen där han kan bli ett väldigt fint tillskott ikväll.

Madrid kommer, precis som i det första mötet, till spel utan Luka Modric. Man har även frågetecken på Karim Benzema samt Toni Kroos som utgick i helgen. Juve saknar Martin Caceres samt Kwadwo Asamoah sedan tidigare.

realmadrid_200x200juventus_200x200

Italienarna var i första hand väldigt piggt under inledningen av mötet i Turin innan motståndet, sakta men säkert, började leta sig in i matchbilden. Det blir nog något annat här på Santiago Bernabeu där Juventus kommer testas aningen hårdare. Ur vissa avseenden är man kanske ett av inte alltför många lag inom toppfotbollen som kan bemästra det konstruktiva anfalls- samt omställningsspelet i kombination med ett mer fysiskt och lågt försvarsspel, och det är framförallt de senare aspekterna som borde sättas på prov ikväll där jag inte skulle bli förvånad om gästerna valde att utgå med 3 mittbackar i sin försvarslinje.

Det första mötet blev en fysisk tillställning med totalt 7 gula kort där jag vill tro att kvällens match, som kommer dömas av svensken Jonas Eriksson, kan komma upp i något liknande. Giorgio Chiellini tog ett av dessa kort efter en riktig stekning på Cristiano Ronaldo i slutminuterna – och jag skulle inte bli förvånad om han eventuellt tvingades gå för en sådan i ett tidigare skede ikväll för att undvika en farlig attack från motståndet. Den rutinerade och hetlevrade mittbacken har växlat upp rejält mot säsongens slutspurt med totalt 5 gula kort i de 8 senaste matcherna (att jämföra med endast 6 i de föregående 40 under den här säsongen) han har spelat och viker sig inte för att antingen spela tufft eller gå för en taktisk foul när det väl behövs. Mot ett motstånd med spelare i absoluta världsklass är det medel som kan komma till användning och där är Chiellini, i sin position, en av spelarna i farozonen.


Giorgio Chiellini att få syna ett gult kort testas med en insats under medel.

Går även på det totala överspelet på antalet kort på bortalaget med en lättare insats:
Juventus över 3,5 kort 1,80 (Bet365) 2/10 units

/Puyol