Tidiga matchen från La Liga denna lördag hittar vi på Santiago Bernabeu där Real Madrid gästas av Granada. Det här mötet bjöd på väldigt många mål förra säsongen och jag tror vi kan vi se en del nätrassel även idag. Häng på!

  • Match: Real Madrid – Granada
  • Spel: över 4 mål (goal line)
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Real Madrid hade en tveksam inledning på säsongen med ett 0-0 resultat borta mot Sporting Gijon, men har efter detta trummat igång ordentligt. Laget har nu två raka ligasegrar och en sammanlagd målskillnad på 11-0, efter segrar mot Real Betis (5-0) och Espanyol (6-0). Inte mycket att snacka om offensivt där det finns klass på varenda position, oavsett vilka som spelar. Ronaldo är stekhet för dagen med fem mål mot Espanyol och sedan ett hattrick i veckans CL-match mot Shakhtar (4-0). Nu går förvissa Bale och James skadade och saknas i dagens match, men det tror jag spelar mindre roll. Kovacic är sugen på att visa sitt kunnande och det får han chansen till att göra nu. Kikar vi defensivt har Real Madrid inte släppt in ett mål i ligan så här långt, men är försvaret verkligen så bra? Laget räddades av ribban mot Sporting Gijon och mot Betis var det en straffräddning från Navas som höll nollan intakt. Real Madrid kan mycket väl spräcka den här linan på egen hand, men jag ser det inte som en omöjlighet att Granada hjälper till.

Förutom Bale och James stryker vi även backarna Ramos och Danilo. Ramos är självfallet ett stort avbräck defensivt och något som gynnar överspelet. Pepe/Varane på mittbacken känns aningen svajigt, eller om man väljer att spela Nacho där.

realmadrid_200x200granada_200x200

Granada har en seger på tre matcher så här långt och det är väl ungefär vad jag hade väntat mig från laget. Som vanligt har det var stor spelaromsättning i klubben och det kommer ta tid att spela ihop sig, om det ens kommer hända. Det finns kvalité i det här laget men är man inte ett samspelta så blir det väldigt jobbigt att ens sätta en liten käpp i hjulet för de större lagen. Offensivt har det funkat rätt bra inledningsvis, något som inte alls fungerade förra säsongen. Fyra mål framåt på tre omgångar är väldigt bra för att vara Granada, och man fortsätter skapa en hel del chanser match efter match. Men defensivt har det sett rent bedrövligt ut och frågan är hur det kommer se ut idag mot motstånd av den tyngre kalibern. Sju insläppta mål på de tre inledande omgångarna mot lag som Eibar, Getafe och Villarreal. Det kan bli väldigt jobbigt idag.

Hos gästerna stryker vi mittfältarna Ruben Perez och Piti som går skadade. I övrigt inga större bekymmer.


Det här mötet slutade 9-1 förra säsongen och även fast jag inte tror på några liknande siffror så tror jag jag på mål. Real Madrid har trampat igång offensivt och visar sällan någon nåd mot sitt motstånd. Granada har en kapabel offensiv men är för dåliga defensivt för att ens få nosa på några poäng idag. Medelinsats på över 4 mål där det är pengarna tillbaka på exakt fyra mål.

/e@sy