Inte det mest graciösa och mest prestigefyllda Madrid-derbyt, men ändå ett Madrid-derby. Marängerna gästas av Getafe på Santiago Bernabeu där jag väljer att inrikta mig på ett statistikspel. Notera spelstoppet då det här är den tidiga söndagsmatchen i Spanien.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Liga BBVA, Spanien
  • Match: Real Madrid – Getafe
  • Spel: Getafe över 3,5 hörnor
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 12.00

Real Madrid får sikta in sig på jakt, och en rejäl sådan. Trots att Barcelona åkte på sin första förlust förra helgen så är man fortfarande hela 15 poäng efter. Trots ryktena om interna stridigheter så stod man för en stor och briljant insats förra helgen där en halvlek räckte för att fullkomligt krossa Valencia. Getafe däremot jagar form i mitten av tabellen, men efter att ha gått segerlöst i 6 raka matcher så bör man hitta vinnarspåret snart beroende på vilken del av tabellens halva man vill hänga på. Getafe vann höstmötet med 2-1 efter att ha vänt ett underläge.

Real Madrid återfår Sergio Ramos efter avstängning. Pepe saknas alltjämt medan man har ett nytt, blytungt avbräck i kaptenen Iker Casillas som kommer saknas i målet de närmsta 2 månaderna pga ett benbrott i handen. Getafe kommer till spel utan Mané, Pedro Leon och Lafita. Mehdi Lacen och Abdel Barrada saknas pga spel i de afrikanska mästerskapen.

Ett spel med fokus på det statistiska, och linan på det här objektet står alltså på 3,5. Noterbart är att Real Madrid har släppt till minst 6 hörnor i 6 raka ligamatcher. Om man sedan tar med cupmatcherna och dess dubbelmöten mot Valencia och Celta Vigo så har man gett bort minst 4 hörnsparkar till motståndarna i 9 av de 10 senaste matcherna. En bidragande orsak till det är att man har spelat ett par av dessa matcher utan bästa manskap på målvakts- och backplats. Getafe producerar inte någon märkvärdig mängd av hörnor, men sett till hur pass många hemmalaget släpper till i nuläget så förväntar jag mig att man kommer skapa något via kontringsspelet.


Tycker helt klart att det kan vara värt att testa den här låga linan med tanke på hur pass många hörnor dagens hemmalag har släppt till de senaste matcherna. Spelar på att Getafe skapar minst 4 hörnor i matchen med en insats strax över medel.

/Puyol