Kvartsfinalsspelet i Champions League fortsätter denna onsdag efter två skapliga matcher under gårdagen. Blickarna riktas den här gången mot Santiago Bernabeu där spanska Real Madrid tar emot turkiska Galatasaray. Väljer att testa två drag som kan vara inom räckhåll beroende på en del taktiska direktiv.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Real Madrid – Galatasaray
  • Spel: Sergio Ramos + Xabi Alonso, kortspel
  • Odds: 3,70 + 3,10 @ Expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20.45

Real Madrid är nog inte alltför ledsna över den här lottningen där den trevliga bekantskapen Galatasaray ska stå som motståndare över två matcher. Det spanska huvudstadslaget är i princip borträknade i titeljakten i den inhemska ligan och kan lägga all sin koncentration här medan det här får ses som ett fantastiskt äventyr för turkarna, som slog ut tyska Schalke i åttondelen.

Real Madrid kommer till spel utan varken skador eller avstängningar. Iker Casillas är tillbaka i träning men ställs dock utanför truppen. Galatasaray har en skada på den tjeckiske mitt/högerbacken Tomas Ujfalusi. Johan Elmander är tillbaka i laget efter skada.

Real Madrid har helt klart fått en fullt överkomlig motståndare i den här lottningen som är snäppet svagare än det man fick i åttondelen (Manchester United). Man är skyhöga favoriter till ett avancemang och jag har en stark tro på att man kommer skaffa sig ett fint utgångsläge till returen i Turkiet nästa vecka. Det är även grunden för mina två spel här.

Sergio Ramos och Xabi Alonso står i nuläget på två gula kort i den här turneringen och blir därmed avstängda vid ytterligare ett kort. Dessa spelare är, tillsammans med Cristiano Ronaldo, de mest framstående och viktigaste utespelarna i laget. Skulle man skaffa sig ett gångbart försprång så ser jag ett troligt scenario i att man drar på sig taktiska varningar då jag är övertygad om att man känner att man kan klara sig utan dem i returen för att sedan ha dem spelklara till semifinalen mot en något tuffare motståndare.

En metod den gode Mourinho, som är noga med detaljerna, har provat förr. En bred trupp kan försvara ett resultat på turkisk mark utan en-två nyckelspelare medan deras eventuella frånvaro i en semifinal blir något mer kännbara.


I mitt tycke, värt att testa dessa scenarion för några mindre insatser när oddsen på hemmalagets enorma favoritskap är tråkigt låga. Spelar totalt 6/10 units med 3/10 units fördelade på respektive spelare att få syna ett gult (eller rött) kort. I nuläget 3,70 på Sergio Ramos och 3,10 på Xabi Alonso.

/Puyol