Allt går som på räls för serieledarna som radar upp segrar och här förväntas man plocka en ny 3-poängare för att återigen glida upp med ett försprång på 10 poäng ner till de bittra rivalerna från Katalonien. Även denna söndagkväll gästas man av katalaner, men det av provinsens andra lag i form av Espanyol. Här känner jag för att testa ett intressant målspel som jag tycker ska vara inom räckhåll.

  • Match: Real Madrid-Espanyol
  • Spel: Bortalaget att göra mål
  • Odds: 2,00 @ Betsson
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 21.30 4/3

Real Madrid är stora och rättfärdiga favoriter. Här mosar man allt och alla som inte bär rött och blått samt heter Barcelona. Ligaguldet anses vara så gott som klart sett till hur laget agerar i nuläget.

Espanyol har ett intressant lagbygge på gång som fortsätter sin jakt på en plats ute i Europa. Glappet upp till de allra bästa lagen är dock något för stort, förstås. Tränaren Mauricio Pocchetino (tidigare även spelare i klubben) har jobbat på det här projektet i några år nu och han har fått in en bra attityd i gruppen, men man blandar och ger alldeles för mycket mot lag man bara ska slå, med det menas lag som parkerar långt ner i tabellen.

De gångerna jag har sett Espanyol de senaste åren, och då syftar jag på matcherna mot landets två giganter, är att man verkligen försöker bjuda upp, tillskillnad från många andra lag som mestadels bara parkerar bussen. Man försöker spela respektlöst och verkligen gå för poängen. Just därför blev jag väldigt förvånad när jag såg att man faktiskt inte hade gjort mål på Madrid i sex raka möten. Men, jag är helt övertygad om att vi kommer få se en ändring på den saken snart.

Real Madrid släpper faktiskt in nästan 3 gånger så mycket mer mål på Santiago Bernabeu än vad man gör på bortaplan under säsongen 11/12, sett till ligaspelet. Man spelar extremt offensivt här hemma vilket kostar bakåt, och då man inte spelar med samma säkerhet som exempelvis Barca när man är det bollförande laget. så släpper man till fler målchanser. Det spelar å andra sidan ingen större roll att man släpper in ett mål här och där när man ändå gör ett par fler än motståndarna.

Av den här säsongens 12 ligamatcher så har Real Madrid faktiskt bara hållit nollan 2 ggr här, vilket man kanske har svårt att tro. Eller snarare, och återigen, det är inte direkt något man tänker på när man gör minst 3-4 mål framåt.

För marängernas del så saknas Pepe och Fabio Coentra ur backlinjen.

Övertygad om att bortalaget kommer skapa någon saftig chans här under 90 minuters speltid. Sen gäller det att ta tillvara på det också. Att Espanyol gör mål i matchen spelas till 2 ggr pengarna.

/Puyol