Två matcher från spanska La Liga i afton där vi inleder med Real Madrid – Elche på Santiago Bernabeu. Marängerna hade islossning mot Deportivo La Coruna i helgen och jag tror även vi kan få se en del mål här.

  • Match: Real Madrid – Elche
  • Spel: över 3,5 mål (goal line)
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Madrid har inte öppnat ligaspelet klockrent då man åkt på två förluster på sina fyra inledande matcher, vilket inte är godkänt om man heter Real Madrid. Men man läxade upp Basel (5-1) i Champions League förra veckan och i helgens ligamatch mot Deportivo La Coruna (8-2) så blev det verkligen proppen ur, så man kanske är på gång nu. 13 mål på två matcher är inte fy skam, trots att Deportivo var bedrövligt dåliga i ligamatchen. Det finns som bekant lite offensiv kraft i det här laget och man kan mycket väl fixa den här linan på egen hand i afton. Men kikar vi på försvaret så tror jag att Elche mycket väl kan hjälpa till att gå över linan, för det har inte sett bra ut. Man höll nollan mot Cordoba i öppningsmatchen, men efter detta så har man släppt in fem mål på tre matcher i ligaspelet. Till dagens match ser det dessutom ut som man kommer göra lite förändringar i de bakre leden, då man har ligamatch till helgen och även Champions League nästa vecka. Till att börja med så kommer Navas förmodligen in istället för Casillas, vilket inte behöver vara någon försvagning i och för sig. Men på mittbackspositionen så har vi Pepe på skadelistan vilket innebär att han inte kommer till spel ikväll. Vidare så ser det ut som om Ancelotti vilar Ramos i kvällens match och istället spelar med Nacho och Varane i mittlåset. Kikar vi sedan på ytterbackarna så verkar det bli Arbeloa och Coentrao som tar hand om dessa. Ingen vidare bra försvarslinje, och med tanke på hur offensivt resten av laget är så lär Elche få sina chanser att näta idag.

realmadrid_200x200Elche_200x200

Elche klarade sig kvar i La Liga med ett nödrop förra säsongen, och det var tack vare ett mycket bra försvarsspel. Man släppte endast in 50 mål under säsongen, vilket bland annat var färre än ligafemman Sevilla. Men det är ett helt annat Elche vi fått se inledningsvis på den här säsongen, då det svänger hejvilt i matcherna. Till att börja med så ser defensiven inte särskilt bra ut, då man tappade Botia inför säsongen och ersatte med Enzo Roco. Även fast Botia var fruktansvärt oslipad allt som oftast så höll han i alla fall ihop försvarslinjen, vilket inte är fallet just nu. Det har varit lite vilda västern i matcherna man spelat hittills, och det kommer givetvis inte hålla mot ett lag som Real Madrid. Men framåt så har ändå Elche ett par intressanta anfallare i Jonathas och Rodrigues, som jag tror kan ställa till det mot marängerna idag. Det är många som vill framåt och göra mål hos Real Madrid, och det kan öppna upp kontringar för dessa löpstarka herrar. Elche kommer närmast från en 0-2 förlust hemma mot Eibar, i en match där chanserna haglade. Elche blev nollade den gången men skapade helt klart lägen för både ett och två mål.
Inte skador som stör i Elche och man kan därmed mönstra starkast möjliga lag idag. Man har heller ingen europaspel att ta hänsyn till som Real Madrid har.


Tänkte först plocka ett bortamål här till mycket fint odds, men jag fegar ur lite och går på överspelet. Real Madrid har som sagt kapacitet att ordna det här överspelet på egen hand om nu inte Elche skulle lyckas pilla in en kasse. Testar minst fyra mål i matchen och en medelinsats är det som gäller på detta.

/e@sy