Match på Santiago Bernabéu där Real Madrid gästas av nykomlingen Elche. Det är tajt i toppen av tabellen och marängerna har här chansen att sätta press på Barcelona och Atlético, som båda är ute på tuffa bortamatcher.

  • Match: Real Madrid – Elche
  • Spel: Real Madrid -2,5 (asian)
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Real Madrid har knallform för dagen och har plockat igen det försprång som Barcelona och Atlético hade för ett gäng omgångar sedan. Man placerar sig som tvåa i tabellen och har inkasserat 60 poäng, precis samma poäng som två andra topplagen. Därför finns det absolut inget utrymme för misstag och man märkte även i förra omgången att det var tre skärpta topplag som tog komfortabla segrar. Nu är marängerna först ut av de tre topplagen och man har därför chansen att sätta rejäl press på sina toppkonkurrenter. Barcelona ska resa till San Sebastian för att möta Sociedad, samtidigt som Atlético beger sig till Pamplona för en svår bortamatch mot Osasuna. Real Madrid har inte bara fortsatt pumpa in mål utan Ronaldo på planen, utan man håller även ihop försvaret som aldrig förr. Det är en hård konkurrens om backplatserna och jag tror det är en bidragande orsak till att man gjort det så bra både i ligaspelet och den spanska cupen. Nu har man en CL-match nästkommande vecka i Tyskland, men med tanke på hur jämnt det är i ligatoppen så tror jag knappast Ancelotti sparar på krutet här.

Ronaldo är fortsatt avstängd och sedan tidigare finns Khedira på skadelistan. Man verkar även vila Modric och Ramos inför veckans CL-match.

realmadrid

Elche har gjort det riktigt bra som nykomlingar och placerar sig på en 13: plats för tillfället. Formen är även den riktigt bra och ser vi till de fem senaste matcherna så har man skramlat ihop två vinster och två oavgjorda resultat. Men kikar vi till motståndet man mött så är jag inte lika imponerad. Rayo (2-0), Almeria (1-0), Valladolid (2-2) och Osasuna (0-0) är alla lag i botten av tabellen, därför drar jag inga större växlar på de poäng man tagit på slutet. Dessutom är tre av dessa matcher på hemmagräs, där man är betydligt bättre än på resande fot. På bortagräs var det längesedan man vann någon match och när man mött lite tyngre lag så har man haft det riktigt svårt. Både mot Barcelona och Sociedad blev det 4-0 förluster och jag tror det är någonstans där som vi kommer landa i den här matchen. Det är även lite defensiva bekymmer hos Elche som saknar mittfältare Carlos Sanchez och även högerback Damian Suarez. När dessutom högerback Sapunaru finns på skadelistan så är man otroligt sårbara på den kanten.

Förutom dessa tre herrar saknar man även andrakeepern Toño.


Real Madrid fick god hjälp av domaren senast man mötte Elche (2-1), en hjälp som jag inte tror man behöver här. Man har inte råd att tappa några poäng och har man full fokus på den här matchen så ska man kunna rinna iväg till en säker seger. Testar en insats strax under medel på att hemmalaget vinner med minst tre måls marginal.

/e@sy