Dags för Champions League och det klart hetaste mötet är mellan Real Madrid och Borussia Dortmund på Santiago Bernabeu. Dortmund vann det tidigare mötet i Tyskland och jag kan tänka mig att spanjorerna är rejält revanschsugna här.

  • Match: Real Madrid – Dortmund
  • Spel: Real Madrid över 2,5 mål
  • Odds: 2,37 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Real Madrid har trummat igång på allvar och öser in mål för tillfället. Efter nederlaget i Tyskland där man fick stryk med 2-1 mot Dortmund har man tagit segrar mot Mallorca (5-0), Alcoyano (4-1) och Zaragoza (4-0). Man må ha en del defensiva bekymmer i laget när både Marcelo och Coentrao saknas, men framåt i planen har man knappast samma bekymmer. Ronaldo, Özil, Di Maria och Higuain kommer förmodligen spela framåt idag och Dortmunds försvar kommer verkligen få jobba. Det var en jämn tillställning på Signal Iduna Park senast och självfallet är det klar fördel för Real Madrid hemma på Santiago Bernabeu. Det är bara att kolla när man mötte Manchester City här i 3-2 segern, man fullständigt ägde matchen och kunde lika gärna gjort en 4-5 mål.

Xabi Alonso var inte med i helgens ligamatch men är tillbaka här och går in från start. Saknas gör Benzema, Khedira, Marcelo och Coentrao.

Trolig startelva:

Casillas, Ramos, Varane, Pepe, Arbeloa, Essien, Alonso, Ronaldo, Özil, Di Maria och Higuain.

Borussia Dortmund leder den här gruppen på sju poäng och har endast släppt in två mål på de tre matcher man spelat. Jag trodde man skulle få bekänna färg rejält i bortamötet mot Manchester City men förvånande nog så var man faktiskt överlägsna där. Men idag tror jag vi har en helt annan match framför oss då Manchester City inte verkar vara i närheten av Real Madrid för dagen. Dortmund kommer säkerligen spela ganska offensivt som man gjort i resten av sina CL-matcher och inte alls backa hem trupperna. Detta kan leda till en väldigt sevärd match där jag tror det kommer hagla chanser för hemmalaget och deras vassa offensiv.

I bortalaget stryker vi Blaszczykowski och sätter ett frågetecken för Sebastian Kehl.

Trolig startelva:

Weidenfeller, Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer, Kehl, Gundogan, Grosskreutz, Goetze, Reus och Lewandowski.


Klar fördel för Real Madrid här alltså och jag tror man kommer ösa på rejält framåt ikväll. När förmodligen Dortmund har samma tanke så kan detta bli ett målkalas. Hemma på Santiago Bernabeu tycker jag Real Madrid har goda chanser att göra minst tre mål ikväll, medelinsats är det som gäller.

/e@sy