Första matchen för Real Madrid med Zidane vid rodret och många förväntar sig en enkel uppgift när Deportivo La Coruna gästar. Men jag är inte lika övertygad här och tror gästerna sätter minst en strut.

  • Match: Real Madrid – Deportivo
  • Spel: Håller Real Madrid nollan – NEJ
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Real Madrid har som bekant gjort ett tränarbyte där Rafa Benitez fick lämna och in kommer istället Zidane. Marängerna har väl inte direkt gjort en usel säsong hittills, men Real Madrid är en klubb som inte bara ska vinna sina matcher, de ska göra det snyggt också. Vi kan nog förvänta oss ett riktigt offensivt hemmalag idag som vill charma publiken och visa att man är på rätt väg nu. Det tycker jag bäddar för ett bortamål, för Real Madrid har inte visat upp något större försvarsspel på slutet. Två insläppta mål i senaste matchen mot Valencia (2-2) och innan det har marängerna fem raka ligamatcher med insläppt mål. Man släpper till oväntat många chanser i sina matcher och det ska nämnas att målvakt Navas spelat riktigt bra på slutet. Faran för Real Madrid idag blir när Deportivo vänder spelet, för där är gästerna sylvassa.
Inga nämnvärda bekymmer hos hemmalaget idag där vi endast stryker avstängda Kovacic.

realmadrid_200x200deportivo_200x200

Deportivo La Coruna har imponerat på mig den här säsongen och placerar sig på en 7:e plats i tabellen, med endast en pinne upp till Athletic på den sista europaplatsen. Laget har plockat poäng i fyra av de fem senaste matcherna där det blev förlust i senaste omgången hemma mot Villarreal (1-2). Depor styrde spelet och var det klart bättre laget, men fick en straff emot sig på tilläggstid. Deportivo har gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna, och bland dessa matcher hittar vi 2-2 resultatet mot Barcelona på Camp Nou. Det kommer bli en liknande match idag och då tror jag att Deportivo blir sylvassa. Snabbheten hos anfallare Lucas Perez är det få spelare som matchar i ligan och sedan har man även Cartabia, Fajr och Luis Alberto som alla är kapabla herrar. Dessa spelare kommer skapa chanser på Real idag och sedan är det bara att sätta dit den.
Hos gästerna stryker vi Cani, Celso Borges och målvakt Fabricio. Inga större avbräck.


Publiken på Santiago Bernabeu vill se ett offensivt Real Madrid idag och det passar utmärkt för mitt spel. Deportivo blixtrar till i spelvändningarna och det hoppas jag man kan utnyttja. Ett bortamål i matchen spelas med en insats strax under medel.

/e@sy