Efter förra omgångens förnedrande derbyförlust mot Atletico så vänder nu Real Madrid hem till Santiago Bernabeu för att ta sig an Deportivo La Coruna. Gästerna är i bra slag för dagen och med fortsatt defensiva bekymmer hos marängerna så tror jag vi kan få se ett bortamål här.

  • Match: Real Madrid – Deportivo
  • Spel: Bortalaget över 0,5 mål
  • Odds: 2.16 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Real Madrid toppar fortsatt La Liga men efter förra omgångens derbyförlust mot Atletico (0-4) så är nu avståndet ner till Barcelona endast en poäng. Real Madrid lär säkerligen vinna den här matchen till slut, men det är knappast några handikappodds som lockar i nuläget, speciellt inte med de avbräck som marängerna har i backlinjen. Varane och Nacho spelade på mittbacken mot Atletico och jag tycker inte alls att samspelet funkade särskilt bra där. Varane är förmodligen en av de snabbaste mittbackarna i fotbollsvärlden och gör sig väldigt bra bredvid Pepe eller allra helst Ramos. Men tillsammans med Nacho tror jag han får ta för mycket ansvar och då låser det sig lite. Real Madrid har nu släppt in mål i fyra raka ligamatcher där varken Sociedad (4-1) eller Cordoba (2-1) får anses som några tuffare motståndare.

Vi stryker Ramos, Modric samt James som alla tre går skadade. Pepe är tillbaka i träning men verkar inte vara aktuell till den här matchen. Vänsterback Marcelo tillbaka efter sin avstängning i derbyt.

realmadrid_200x200deportivo_200x200

Deportivo La Coruna är nykomlingar och hade det väldigt tufft i början på säsongen då laget länge låg under nedflyttningsstrecket. Men man har lyft sig och efter en bra formkurva på slutet har man klättrat upp till en 11:e plats. Endast en förlust på de fem senaste matcherna och inte helt oväntat kom den förlusten hemma mot Barcelona (0-4). Nu behöver vi mål från Depor och det är något som laget gjort en del av på slutet. Sex mål på de tre senaste ligamatcherna och även fast det inte är några demonlag man stött på så är det viktigt för självförtroendet. Med de avbräck som hemmalaget har så tror jag att tuppkammen växer lite extra hos bortaspelarna och att man vågar anfalla lite mer än vanligt.

Hos gästerna stryker vi Postiga, Salomao, Sidnei, Toché och Fariña som alla går skadade. Inte heller Insua (avstängd) eller José Rodríguez (tillhör Real Madrid) kommer till spel.


Med de avbräck som hemmalaget har så lär Deportivo få sina chanser att näta i den här matchen. Gästerna har bra form och även fast det blir väldigt svårt att få med sig poäng så hoppas jag man kan hitta nätmaskorna. Vi synar 2.16 med en insats strax under medel.

Båda lagen att göra mål finns till 2.33 hos Unibet för den som känner sig vågad.

/e@sy