Returmöte i Champions League när CSKA Moskva gästar Real Madrid och Santiago Bernabeu. Första mötet slutade 1-1 i ett kylslaget Ryssland och det ska mycket till om CSKA ska kunna sprattla till ännu en gång. Frågan är alltså inte OM hemmalaget vinner här, utan snarare hur mycket man vinner med. Testar ett handikappspel, målskyttespel samt ett kortspel!

  • Match: Real Madrid – CSKA Moskva
  • Spel: Real Madrid -2 (3-vägs)
  • Odds: 2.00 @ expekt
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 20:45

Real Madrid ångar på i ligan och har inte fått stryk på hemmagräs i ligan sedan 10/12 2011 då man inte helt oväntat åkte på pumpen mot Barcelona. Men efter detta har man sex raka ligamatcher med vinst hemma på Santiago Bernabeu, och den förkrossande målstatistiken 25-5 på dessa matcher. Det finns inte på kartan att man åker på torsk eller kryssar mot ett mediokert lag från Ryssland ikväll och jag tror på ren och skär förnedring. Man var även det bättre laget på bortagräs mot CSKA men åkte på ett oturligt kvitteringsmål på stopptid i den andra halvleken. Men att spela i ett kylslaget Ryssland och att spela på Santiago Bernabeu är två vilt skilda saker.

Till kvällens match får man klara sig utan Callejon, Carvalho, Altintop, Di Maria och Coentrao. I ett ”normalt” lag hade detta varit otroligt tunga avbräck, men Real Madrid klarar sig gott och väl utan dessa spelare.

Får Higuain jubla även ikväll?

CSKA Moskva går bra i den inhemska ligan och placerar sig som tvåa bakom Zenit just nu. Men ryska ligan håller ingen högre klass så att man ligger tvåa där säger absolut inte ett jutta om hur man står sig ute i Europa. Kikar vi lite snabbt på laget så har vi en hyperintressant spelare vid namn Keisuke Honda i laget, som absolut skulle platsa i någon större klubb ute i Europa, men det är väl inte en vild gissning att lönechecken varje månad har några sköna siffror för ögat där. Vidare så har vi ju självklart vår egna Pontus Wernbloom i CSKA, som lämnade AZ för spel i ryska ligan. Wernbloom stod även för en gedigen insats i första mötet mot Real och fick dessutom själv trycka in kvitteringsmålet. Man har alltså ett hyfsat lag, men absolut inte mer än så.

Inte fått fram någon skadeinfo kring CSKA, men det spelar heller ingen som helst roll för mitt spel.


Real kommer vara flera nummer för stora här och för CSKA gäller det nog bara att hålla ner siffrorna till slut. Wernbloom kommer få slita arslet av sig inne på mittfältet till absolut ingen nytta alls, utklassning!

Har även två andra spel som jag tycker är mycket intressant i denna match:

Pontus Wernbloom får gult eller rött kort – 1.70 @ expekt – 3/10 units

Han kommer som sagt få slita hårt och med hans spelstil är jag övertygad om ett kort.

Higuain gör mål – 1.80 @ expekt – 2/10 units

Storform på slutet och tre mål på de två senaste matcherna, han kommer få sina lägen.

/e@sy