La Liga rullar vidare med två måndagsmatcher, där Real Madrid och Cordoba är först ut. Nykomlingen Cordoba tog sig till högstaligan med en stor portion tur och har inte alls någon trupp i dagsläget för att hålla sig kvar. Tror det blir stora siffror i den här matchen.

  • Match: Real Madrid – Cordoba
  • Spel: Real Madrid -3 (asian handicap)
  • Odds: 2,075 @bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Real Madrid har redan spelat tre tävlingsmatcher den här säsongen då man varit ut i både UEFA’s och den spanska supercupen. I den förstnämnda plockade man ner Sevilla med 2-0, för att sedan få stryk mot lillebror Atlético i den spanska supercupen. Men nu är det ligapremiär som gäller och den spelas alltså på Santiago Bernabéu, där marängerna säkerligen vill bjuda på show idag. Motståndet är också av det behagligare slaget, så jag tror som sagt att det kan bli stora siffror här. Real Madrid brukar sällan slå av på takten när man leder med ett par bollar heller, utan det brukar vara fullt ös ända in på mållinjen. Det här är en sådan match där en spelare som Ronaldo kan få rejäl islossning, något som han säkerligen lär tänka på själv då Messi satte två strutar igår. Det vimlar som bekant av offensiv styrka i det här laget och även fast Ancelotti väljer att rotera lite så kommer man köra över Cordoba. Jag skulle även bli väldigt förvånad om gästerna ens är framme och nosar på ett mål.
Hos hemmalaget stryker vi vänsterback Coentrao som är skadad, i övrigt inga nya bekymmer.

realmadrid_200x200Cordoba_CF

Cordoba var uträknade två gånger om i playoffet till La Liga, men med en stor portion tur står man alltså här nu. Men man har knappast rustat laget för att fixa något nytt kontrakt, för det ser väldigt blekt ut när vi spanar igenom truppen. Man har lånat in lite dussinlirare där Fede Cartabia från Valencia känns som det mest intressante. Man har även plockat in en intressant herre vid namn Borja Garcia, som man hämtat från just Real Madrid och deras b-lag. Men han spelar inte ikväll av just den anledningen. Kikar vi till träningsmatcherna Cordoba spelat så är det lite blandade resultat, där man inte stött på några kanonlag direkt. Man fick stryk med 2-0 mot Sevilla, men det var ett Sevilla som roterade friskt inför supercupmatchen mot Real Madrid. Det finns inte jättemycket rutin från La Liga i den här truppen och man kan nog få ett otrevligt välkomnande mot ett stjärnspäckat Real Madrid på bortagräs.
Förutom Borja Garcia får gästerna även klara sig utan Caballero, José Carlos, Luso och Deivid.


Det är nog Real Madrid som avgör hur stor segermarginal det blir ikväll, för jag tror det skulle kunna sluta tvåsiffrigt om man går för fullt i 90 min. Man brukar som sagt ösa på även fast man har en betryggande ledning och det talar för att det här spelet sitter i slutändan. Hemmalaget -3 spelas där det är insatsen tillbaka på en tremålsvinst.

/e@sy