Vi beger oss till Santiago Bernabeu ikväll där Real Madrid ska vända ett 2-1 underläge mot Celta Vigo i den spanska cupen. Det verkar inte direkt vara harmoniskt hos ”marängerna” just nu och därför tycker jag att det här spelet känns bra.

  • Match: Real Madrid – Celta Vigo
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,80 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Real Madrid är knappast ett lag som mår som allra bäst just nu med lite tjafs inom laget och ”bara” en tredjeplats i ligan bakom Barcelona och Atlético. Senast i ligan var man riktigt illa ute mot Sociedad men kunde till slut ta en 4-3 seger, detta efter att ha spelet nästintill hela matchen med en man mindre efter att målvakt Adán blivit utvisad redan efter sex minuter. Och just målvaktspositionen har varit omdiskuterad på slutet då Mourinho överraskande nog bänkat ikonen Casillas då han tyckt att han inte varit tillräckligt bra helt enkelt. Jag tror hur som helst att Real Madrid löser det här och går vidare tack vare sin enorma offensiv, men målvaktsposten och försvarsspelet har inte varit bra i år och därför tror jag man släpper in mål idag.

Positivt för hemmalaget är att Ramos är tillbaka sen senaste ligamatchen, men man har fortfarande tunga avbräck i backlinjen då Pepe, Marcelo och Coentrao fortfarande saknas.

Celta Vigo stod för en riktigt bra insats i första mötet mot Real Madrid och det var väldigt nära att man fick med sig en 2-0 ledning inför den här returen, Ronaldo fastställde slutresultatet 2-1 endast fem minuter från slutet. Men Celta Vigo är tyvärr inte lika bra på bortagräs även fast det blivit bättre mot slutet. Man spelar väldigt fegt på resande fot och vågar man bara släppa på bromsarna lite så kommer man inse att Real Madrid är sårbara bakåt. Man kommer från en vinst i ligan där man spelade ut Valladolid och till slut kunde vinna komfortabelt med 3-1, där lagets stjärna Iago Aspas stod för två mål. Man har snabba offensiva spelare och jag hoppas som sagt man kan släppa lite på bromsarna idag och gå för det.

Inga avbräck i bortalaget och man förväntas trycka ut starkast möjliga lag på planen.


Real Madrid har släppt in mål (13) i sex matcher matcher på raken och att säga att försvarsspelet är bra just nu vore att ljuga. Förvisso Ramos tillbaka här men jag tror fortfarande att man får det tufft att hålla nollan. Men framåt kommer man göra mål och därför känns båda lagen gör mål som ett bra spel, liras med medelinsats!

Testar även 0,5/10 units på Iago Aspas som målskytt, finns till fina 6,15 hos betsafe.

Ska någon göra det för Celta Vigo så är det Aspas som sliter hårt varje match, han tar även hand om farliga frisparkar samt straffar. Och med det i åtanke så är 6,15 ett väldigt fint odds, kan jämföras med bet365 som har 3,40 samt unibet som har 4,20.

/e@sy