Match på Santiago Bernabeu när Real Madrid tar emot Celta Vigo. Det blir förmodligen en säker hemmaseger här men defensiva problem gör att jag testar ett annat spel. Ta rygg!

  • Match: Real Madrid – Celta Vigo
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2,00 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Real Madrid har som bekant inte öppnat ligan särskilt bra och är i nuläget hela åtta poäng bakom Barcelona efter endast sju omgångar spelade. Nu har man kommit igång med det offensiva spelet på slutet och börjat ösa in mål, men samtidigt så brukar man även släppa in mål i matcherna. Kikar vi på de elva tävlingsmatcher man spelat denna säsong så har man faktiskt släppt in mål i nio av dessa. Till dagens match har man även stora defensiva bekymmer då Marcelo, Coentrao och Arbeloa med all säkerhet missar denna match. Dessutom har man frågetecken i Khedira och Varane, där den sistnämnda är tänkt att täcka upp som mittback istället för Ramos som ska ta högerbacken. På vänsterbacken lutar det åt att man startar med Casado från Real Madrid B, en kille som är ljusår ifrån den nivån Marcelo och Coentrao håller. Ja det låter verkligen rörigt och det är precis vad jag tror det kommer vara på planen också, något som Celta Vigo kan utnyttja.

Man ska även komma ihåg att att de flesta av Real Madrids spelare varit ut på landslagsuppdrag i veckan, något som givetvis kan sitta kvar lite i benen.

Tänkbar startelva:

Casillas, Casado, Pepe, Albiol, Ramos, Alonso, Modric, Ronaldo, Kaka, Di Maria och Benzema.

Hittar Iago Aspas rätt bakom Casillas?

Celta Vigo har gjort det helt ok som nykomlingar och ligger i mitten av tabellen med endast två poäng upp till Real Madrid. Men de nio poäng man spelat ihop är alla tagna på hemmagräset och man är således utan poäng när man varit på resande fot. Men man har gjort mål i samtliga bortamatcher denna säsong och då har man ändå mött två två starka hemmalag i Valencia och Real Sociedad, man är för övrigt det enda laget som gjort mål på just Sociedad på bortagräs. Man har nu sex raka matcher där man gjort mål och endast i öppningsmatchen mot Malaga blev man nollade, men det var en match som man skapade väldigt farliga chanser i och borde nätat. Nu har man blivit varma i kläderna och anfallare Iago Aspas har gjort mål i två raka matcher. Jag var tveksam till den här killen inför säsongen och trodde han skulle falla bort mot bättre motstånd, men han har visat att han håller på den här nivån och kommer bli ett orosmoment för Reals försvar ikväll.

I bortalaget sätter vi ett frågetecken för målvakt Javi Varas, i övrigt har man inga avbräck.

Tänkbar startelva:

Varas, Mallo, Cabral, Tunez, Lago, Oubina, Lopez, Fernandez, Chu-Young, Krohn-Dehli och Aspas.


Det här är en match som Real Madrid bara ska vinna, och jag är även säker på att man gör det. Men jag tror som sagt att det defensiva avbräcken här kan göra att Celta Vigo får en del chanser i matchen, för det ser verkligen inte bra ut i backlinjen hur man än väljer att spela den. Spelar denna med medelinsats!

Testar även Iago Aspas som målskytt till skyhöga 5,50 hos expekt, han slår straffar och tar även hand om farliga frisparkar runt straffområdet. Dessutom är han en måltjuv som ofta dyker upp på rätt plats inne i boxen. 1/10 units

/e@sy