Ännu en dag med toppfotboll när det är dags för de andra två kvartsfinalerna av Champions League. Vi beger oss här till Santiago Bernabéu där Real Madrid gästas av tyska Borussia Dortmund. Hemmalaget ska ses som klara favoriter och jag tror man skaffar sig ett bra utgångsläge inför returen.

  • Match: Real Madrid – Dortmund
  • Spel: Real Madrid över 2,5 mål
  • Odds: 2,15 @ expekt
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Real Madrid har inte riktigt ställts på prov ännu i Champions League, där man avancerade mycket enkelt från gruppspelet med nio poäng ner till tvåan Galatasaray. Ännu lättare blev det sedan när man ställdes mot Schalke och kunde avancera vidare efter sammanlagt 9-2 över två möten. Nu blir det ytterligare ett tyskt motstånd och frågan är om man verkligen får något motstånd här, det känns som spanjorerna kan få en mycket enkel resa. Man har hemmagräs och det innebär att man givetvis vill åka till Tyskland med ett behagligt resultat i ryggen, så vi får nog se ett väldigt offensivt hemmalag. Laget har sprutat in mål hemma på Santiago Bernabéu på slutet där man har gjort hela 18 mål på de fem senaste hemmamatcherna. Senast i ligan blev det en 5-0 seger mot Rayo Vallecano, och hade man inte haft en målkåt trio i anfallet så hade man gjort minst det dubbla. Det finns så otroligt mycket kvalité och med Modric tillbaka från skada så blir man otroligt svårstoppade idag. Bale och Ronaldo tuggar på längs kanterna och Benzema måste trivas med jobbet mitt emellan dessa världsspelare.

Khedira, Arbeloa och Jesé saknas fortfarande på grund av skador, vi lägger även till Marcelo till den listan.

realmadridronaldobale

Borussia Dortmund var ruskigt bra förra säsongen då man tog sig hela vägen till final av Champions League, detta genom att bland annat slå ut just Real Madrid i semifinalen. Nu har man chans att återupprepa den bedriften, men Dortmund känns långt ifrån det lag man var förra säsongen. Man hamnade i en svår grupp och tog sig vidare med nöd och näppe efter att ha hamnat på samma poäng som både Arsenal och Napoli. Man hade sedan väldigt gynnsamt motstånd i form av Zenit, som man kunde avfärda med sammanlagt 5-4 över dubbelmötet. Att man är vassa offensivt är ingen nyhet och där kan man möjligen pilla in någon boll på marängerna idag, men jag tror inte man håller defensivt. Man har haft stora skadebekymmer hela säsongen i backlinjen och även fast man fått tillbaka någon spelare så ser det fortfarande inte ljust ut. Man kommer från en 3-2 vinst i ligan då man besegrade Stuttgart på bortagräs förra omgången, där Reus stod för samtliga mål. Han kommer nog bli väldigt ensam uppe på topp utan Lewandowski idag och det känns som tyskarna kommer bli satta under väldigt hårt tryck hela matchen.

Förutom avstängda Lewandowski så får man även klara sig utan Gündogan, Subotic, Blaszczykowski, Bender samt Schmelzer.


Real Madrid har revansch att utkräva från förra årets CL och spanjorerna känns som ett mycket starkare lag just nu. Det man presterade mot Schalke var ruskigt bra och kommer man upp i den nivån så tror jag att man kan avgöra det här dubbelmötet redan ikväll. Man vill som sagt åka till Tyskland med ett bra resultat i ryggen så jag tror man slänger iväg handbromsen här och kör på. Testar därför en insats strax under medel på minst tre hemmamål i matchen.

/e@sy