Returmöte på Santiago Bernabeu där tyskarna har med sig ett 2-1 resultat från hemmaplan. Något säger mig dock att man kommer behöva ett mål även på spansk mark för att kunna avancera vidare till drömfinalen som kommer spelas på Allianz Arena hemma i München. För det krävs dock en stark insats över 90 minuter, hursomhelst så har vi en riktigt fin match framför oss. I det första mötet fokuserade jag på mål, den här gången något annat.

  • Match: Real Madrid-Bayern München
  • Spel: Över 10,5 hörnor
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45

Hörnorna användes i en dubbel med båda lagen att göra mål i ett mindre sidospel i det första mötet. Det gick vägen den gången och det blir alltså mitt huvudfokus ikväll när oddsen på överspel/mål känns så pass nedtryckta. Och jag bygger det här spelet på ungefär samma grunder som senast.

Det här är två lag som kan producera, då båda lagen har en spelstil som kan leda till hörnsparkar. Man har spelare som gärna testar skytte utifrån och man använder sig av yttrar som gärna utmanar och söker sig till inspel. Vi kommer nog även få se ett något rakare spel av båda lagen att jämföra med ex. mötet mellan Barcelona-Chelsea under tisdagkvällens CL-fotboll, dvs något mindre transporter med boll i samma yta mellan mittcirkeln och motståndarnas straffområde.

En annan intressant faktor, oavsett resultat så kommer det ena laget vara i behov av att trycka på för ett mål medan det andra laget kommer kunna kontraslå. Då vi lär ha en öppen match med kvalité på bägge håll med spelare som kan trä in bollar bakom motståndarnas backar så tror jag att vi kan ha goda förutsättningar med den här spelvarianten. En spelform som jag i överlag oftast hittar ett intresse för när det vankas returmöten.

Det blir även ett mindre sidospel: Bayern München att vinna hörnorna (3-vägs), dvs att få fler av den varan än sina motståndare. Ni hittar alternativet under ”flest hörnor”. 4,75 (Unibet) 0,5/10 units.

/Puyol