Copa del Rey är nu framme vid semifinaler och det är el clásico som gäller när Real Madrid och Barcelona drabbar samman i ena semifinalen. Först ut är ett möte på Santiago Bernabéu och här går jag på ett målspel som känns riktigt bra.

  • Match: Real Madrid – Barcelona
  • Spel: Barcelona över 1,5 mål
  • Odds: 1,80 @ expekt
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Real Madrid har inte haft några större bekymmer att ta sig fram till denna semifinal och med tanke på hur man gått i ligan denna säsong så skulle det nog betyda väldigt mycket att ta hem den spanska cupen. Formen är väldigt bra och man kommer in här med fem raka matcher utan förlust med en målskillnad på fina 12-1. Men man har inte direkt mött motstånd av Barcelonas kaliber och här kommer Real Madrids reservbetonade försvar bli testade på allvar. Trolig backlinje imorgon blir Arbeloa, Varane, Albiol och Marcelo, med Adán eller Diego Lopez bakom sig i målet. Det är en backlinje/målvakt som Barcelona gör två mål på alla dagar i veckan, oavsett om det är hemmaplan eller bortagräs.

Problem hos defensiven alltså då både Ramos och Coentrao är avstängda här, dessutom har vi Pepe och Casillas på skadelistan sedan tidigare. Även Di Maria missar matchen då han är avstängd.

Barcelona hade lite problem i kvartsfinalen mot Malaga men i slutändan var man helt enkelt för tunga och kunde till slut vinna med 4-2 i den avgörande matchen på La Rosaleda. Man stod även för en bra insats senast i ligan där man kunde avfärda Osasuna enkelt med 5-1 utan att förta sig allt för mycket. Just målformen har varit fin på slutet och räknar vi ihop spanska cupen och ligan så är man uppe i 24 raka matcher där man gjort minst två mål. Messi som gjorde fyra mål mot Osasuna senast är inne i ett bra ”stim” och han kan förmodligen fixa den här linan helt på egen hand.

Inga avbräck hos Barcelona och man åker till Madrid med en väldigt stark 19-manna trupp.


Offensivt kan Real Madrid mäta sig med Barcelona tycker jag men som det ser ut defensivt hos ”marängerna” tror jag man kan få det väldigt jobbigt att ta sig vidare till final. Barcelona vet vikten av att få med sig ett par bortamål inför returen och jag tror även att man fixar detta. Blir en ganska hög insats här till fina 1,80 som expekt bjuder på.

Blir även en del sidospel i matchen:

Ronaldo målskytt – 1,95 @ unibet – 1/10 units

Messi målskytt – 1,72 @ unibet – 2/10 units

Barcelona över 2,5 mål – 3,40 @ bet365 – 1/10 units

/e@sy