Vi tar oss till Santiago Bernabeu ikväll och returmötet i supercupen mellan Real Madrid och Barcelona. Första mötet på Camp Nou slutade 3-2 till Barcelona och jag blir inte förvånad om vi får se ännu ett målkalas här. Häng på!

  • Match: Real Madrid – Barcelona
  • Spel: över 3 mål (goal line)
  • Odds: 1,76 @ ladbrokes
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 22:30

Real Madrid var utspelade långa stunder på Camp Nou och kom aldrig riktigt upp i normal nivå. Men trots detta så gjorde man två mål och det kan man mycket väl göra ikväll också. Andra målet var förvisso en ren bjudning från Valdes men det första kom till på en hörna där Barcelona visat sig väldigt svaga på senare år. Nu är det hemmaplan för Real Madrid och man kommer nog försöka äga lite mer boll ikväll istället för att backa hem och leta kontringar, för man är i ett 3-2 underläge som man måste vända på. Det kan innebära lite större ytor på planen och vi har ett gäng spelare som trivs med det i dessa två lag. Real Madrid vek ju även ner sig i helgens ligamatch mot Getafe och vill säkerligen visa hemmapubliken att det var ett olycksfall i arbetet.

Fabio Coentrao drog på sig en grov utvisning mot Getafe senast i ligan och kommer inte få spela kvällens match. Men Real Madrid har den bästa uppsättningen vänsterbackar i världen och Marcelo kommer förmodligen gå in och täcka upp där. Tillbaka från skada är Pepe och han går nog rakt in i på mittbacken från start.

Trolig startelva för Real Madrid:

Casillas, Marcelo, Pepe, Ramos, Arbeloa, Khedira, Alonso, Di Maria, Özil, Ronaldo och Benzema.

Håller målformen i sig?

Barcelona har vind i seglet just nu och lyckades vända ett 0-1 underläge till 2-1 vinst i helgens ligamatch mot Osasuna. Givetvis var det Lionel Messi som stod bakom bägge dessa målen och den lilla argentinaren är nu uppe i fem mål gjorda på en vecka (tre matcher). Med den form han visat på slutet kommer han verkligen bli något att bita i för Reals försvarslinje ikväll. Men det finns även andra offensiva krafter i det här laget och en som sett bra ut på slutet är faktiskt Pedro. Han gjorde ett riktigt läckert mål i första mötet på Camp Nou och verkar ha funnit lite självförtroende igen.

Ibrahim Afellay har inte rest med till Madrid och kommer förmodligen lånas ut inom kort. Givetvis inget avbräck då han knappt spelat något alls det senaste året.

Trolig startelva för Barcelona:

Valdes, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Xavi, Busquets, Iniesta, Alexis, Pedro och Messi.


Supercupen brukar inbjuda till offensiv fotboll med många chanser, det såg vi förra året och även i första mötet på Camp Nou. Jag tror inte det blir någon skillnad här och räknar med ett målkalas. Insatsen tillbaka om det skulle bli exakt tre mål i matchen!

Sen måste jag även spela 3/10 units på Messi som målskytt, finns till otroligt höga 2,10 hos expekt. Går att jämföras med bet365 som har 1,66 eller unibet som har 1,75.

/e@sy