Stormatch på Santiago Bernabéu när Real Madrid och Barcelona drabbar samman i ännu ett El Clásico. Den bästa matchen i spanska ligan kräver också den bästa domaren i ligan, nämligan Alberto Undiano Mallenco. Han brukar sällan dela ut tidiga kort och jag tror vi ska klara tidsgränsen för det första kortet här också.

  • Match: Real Madrid – Barcelona
  • Spel: Inget kort före 20:00 minuten
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Historiskt sett så brukar det bli en hel del kort när dessa giganter möts, och vi kan säkert landa upp mot en 7-8 kort även idag efter 90 minuter spelats. Matcherna betyder oftast så oerhört mycket och ingen av dessa lag vill vika en tum i duellerna. Men jag tror att det kommer vara en ganska försiktig inledning faktiskt där gästerna tar tag i bollen och börjar med sitt sedvanliga passningsspel. Pressen ligger helt klart på Barcelona och skulle det bli ett oavgjort resultat i den här matchen så tror jag ändå att Real Madrid är relativt nöjda med det. Ett kryss innebär att läget är oförändrat mellan lagen inför avslutningen av la liga, där ”marängerna” lär knappast tappa särskilt många poäng.

domaremallenco2

Domare i matchen är alltså Alberto Undiano Mallenco, en herre som är flitigt anlitad när det kommer till heta matcher i den spanska ligan. Han är utan tvekan den bästa domaren i den spanska ligan och har stor respekt med sig från spelarna. Det här blir hans åttonde El Clásico så han lär knappast bli förvånad när det smäller lite extra ute på planen. Något som är intressant när det gäller Mallenco är att han sällan delar ut tidiga kort i sina matcher. Han brukar oftast nöja sig med en muntlig varning innan det viftas med korten, något som fler domare i la liga skulle behöva ta efter. Vi kan ta en titt på matcherna han dömt den här säsongen så ser vi att de följer ett tydligt mönster.

Betis – Getafe (första kortet 30 min)
Malaga – Valladolid (80 min)
Athletic – Espanyol (31 min)
Rayo – Atletico (26 min)
Levante – Malaga (25 min)
Getafe – Barcelona (31 min)
Sevilla – Athletic (34 min)
Elche – Valencia (7 min)
Malaga – Betis (35 min)
Atlético – Celta (66 min)
Valencia – Sevilla (37 min)
Valladolid – Getafe (59 min)
Almeria – Villarreal (34min)

Endast en gång på sina 13 matcher har han alltså delat ut ett kort innan minut 20, detta i valenciaderbyt mellan Elche – Valencia. Nu kommer jag inte ihåg exakt vad Ricardo Costa gjorde för att förtjäna detta tidiga kort, men det lär ha varit något utöver det vanliga. Kvällens match är givetvis hetare än alla dessa matcher ovan, men jag tror fortfarande han försöker hålla korten i fickan så länge som möjligt. Börjar han med att vifta ut ett tidigt kort så kommer det sättas press från spelarna i varje situation efter det. Så får vi inte bevittna ett mordförsök i matchinledningen så tror jag att vi kan hålla oss från en ”ostskiva” första 20 minuterna.

/e@sy