Dags för ännu ett clásico då Real Madrid och Barcelona drabbar samman på Santiago Bernabéu tidigt på lördagen. Dessa lag möttes tidigare i veckan då Real Madrid kunde vinna komfortabelt med 3-1 på Camp Nou. Revansch här?

  • Match: Real Madrid – Barcelona
  • Spel: Barcelona över 1,5 mål
  • Odds: 1,85 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Real Madrid stod för en mycket bra insats på Camp Nou i veckan och kunde alltså vinna med 3-1 till slut. Man höll ihop försvaret riktigt bra och kunde därifrån kontra sönder Barcelona fullständigt, sedan gjorde man även ett hörnmål där Barcelona visat sig rejält svaga denna säsong. Men det var i den spanska cupen och nu är det dags för ligamatch där Real Madrid ligger långt bakom Barcelona. Även fast det är en enorm prestige i dessa matcher så kommer förmodligen Mourinho vila en del nyckelspelare här, för Real Madrid har ett möte mot Manchester United nästa vecka att fokusera på. Kan tänka mig att både Khedira samt Xabi Alonso vilas och det hade självklart varit positivt för det här spelet.

Endast Casillas saknas hos hemmalaget.

Barcelona har inte stått för några bra prestationer på slutet och vill nog gärna studsa tillbaka på vinnarspåret här. Till skillnad från Real Madrid så har man ingen match i Champions League i veckan och därför behöver man heller inte vila några spelare, vilket är en klar fördel. Men Xavi har varit lite småskadad på slutet och han kommer inte till spel här. Men det behöver inte vara negativt för det här spelet då jag tycker att Xavi varit blek på slutet och jag ser gärna att Thiago får chansen på allvar nu. Messi har varit lite småsjuk i veckan men det ska inte vara någon fara för spel och en sådan här match vill han förmodligen inte missa.

Förutom Xavi så ser det bra ut hos bortalaget.


Ganska avslaget clásico på förhand med tanke på att Barcelona redan avgjort ligan och har 16 poäng till godo på Real Madrid. Men det i åtanke samt att Real Madrid har Champions League i veckan så tror jag att Barcelona fixar minst två mål här. Spelas med en medelinsats.

/e@sy