Lördagen bjuder på spansk fotboll av yppersta klass då Real Madrid och Barcelona drabbar samman på Santiago Bernabeu. Väldigt tuff match att tippa när det kommer till 1×2, men visst borde vi få se en del mål?

  • Match: Real Madrid – Barcelona 
  • Spel: över 3 mål (goal line)
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Real Madrid har stått för en ganska stabil inledning på säsongen och parkerar just nu på en andraplats i tabellen, med tre pinnar upp till serieledande Barcelona. Det känns som ett mer defensivt Real Madrid under ledning av Rafa Benítez och laget hade faktiskt bara släppt in fyra mål på 10 ligamatcher innan förra omgångens möte borta mot Sevilla. Där var det fina försvarsspelet som bortblåst och Sevilla kunde till slut vinna med 3-2. Nu är det en bättre offensiv som marängerna ställs emot och förbättrar man sig inte på den punkten kan det bli otrevligt. Men kikar vi offensivt så finns det kapacitet och även fast jag tycker Isco är ett avbräck offensivt så finns det hyggliga spelare att täppa till den luckan med. Real Madrid har gjort 12 mål på fem hemmamatcher den här säsongen, varar sex stycken de två senaste hemmamatcherna.

Isco missar som sagt detta Clasico för Real Madrid, men i övrigt är det en relativt skadefri trupp Benitez har till sitt förfogande. Vi sätter dock små frågetecken för Ramos, Marcelo och målvakt Navas. Givetvis inget som skulle vara en nackdel för överspelet.

realmadrid_200x200barcelona_200x200

Barcelona fick också stryk på bortagräs mot Sevilla (1-2), men efter detta har laget samlat på sig fyra raka vinster och man toppar alltså tabellen. Om vi pratade om ett stabilt försvarsspel hos Real Madrid tycker jag inte vi kan säga det samma om Barcelona. Katalanerna har släppt in 12 mål på 11 omgångar den här säsongen, vilket är fler insläppta än de flesta topplagen. Nu har förvisso laget hållit nollan intakt i två raka omgångar, men det är mot Getafe (2-0) och Villarreal (3-0), vilket inte är samma kaliber som Real Madrid. Men vänder vi på steken är offensiven ruskigt bra för tillfället med Neymar och Suarez som tagit stort ansvar när Messi varit borta. Men nu är argentinaren tillbaka och med i matchtruppen, vilket givetvis spetsar till anfallet ytterligare.

Hos gästerna stryker vi sedan tidigare Douglas och långtidsskadade Rafinha, vi sätter även ett litet frågetecken för Mascherano. Rakitic och Messi som varit tveksamma till spel finns med i den matchtrupp som Enrique plockat ut.


Real Madrid är som sagt lite mer defensivt lagda den här säsongen, men det tror jag inte man kommer vara här. Det lär bli en fullsatt arena och laget vill säkerligen bjuda på fin anfallsfotboll när Barcelona kommer på besök. Lagen har sina styrkor i det offensiva och det hoppas jag visar sig ute på planen i en färgsprakande föreställning. Vi kör en högre insats på det här spelet med pengarna tillbaka på exakt tre mål.

/e@sy