El Clásico ikväll när Real och Barca drabbar samman i den spanska cupen. Det är första mötet utav två och man inleder på Santiago Bernabéu, för att sedan spela returen på Camp Nou. Två offensiva lag som alltid har en vilja att gå framåt, något som gör att jag tror riktigt mycket på det här spelet! Kommer även lägga en del andra spel här. Läs mer!

  • Match: Real Madrid – Barcelona
  • Spel: över 2.5 mål
  • Odds: 1.72 (betsson)
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 22.00

Real Madrid har en riktigt bra form och toppar den spanska ligan för tillfället, fem poäng framför största rivalen Barcelona. I helgen som var vände man ett 0-1 underläge mot Mallorca och vann till slut med 2-1, vilket givetvis stärker laget i deras jakt på ligasegern. Nu har Mourinho gått ut och sagt att Cupen inte alls är lika viktig som ligan, men det finns inte på kartan att man vill förlora mot sin största fiende på hemmagräs ikväll. Utan här är det full gas med det bästa man har som gäller!

Spelare som missar detta möte hos Real Madrid är Carvalho (långtidsskadad), Khedira, Di Maria och Arbeloa. Detta gör att man får lite bekymmer på högerbacken där man förväntas sätta ner Lass Diara, vilket givetvis inte är optimalt. På defensiv mitt väntas Coentrao gå in och ta Khediras plats, vilket gör att stort ansvar ligger på Xabi Alonso axlar ikväll, och frågan är om han verkligen bemästrar detta mot Barcelonas erkänt starka mittfält. Helt klart är att Khedira och Arbeloas frånvaro förbättrar chanserna till över 2.5 mål.

Barcelona kommer till detta möte med en 4-2 vinst över Betis i ryggen. Försvarsspelet i den matchen var absolut inte bra och Betis kunde gjort ytterligare nått mål. Man ska komma ihåg att Barcelona inte släppt in ett endaste mål i ligan hemma på Camp Nou före matchen mot Betis. Annars har man ett stort övertag på Real om man kikar till statistiken, man har faktiskt sex raka vinster på Santiago Bernabéu.

Till kvällens match får man klara sig utan Pedro och Keita. I mål får som vanligt Pinto ta plats mellan stolparna när det är cupmatch, något som bara förbättrar chanserna för överspelet.

———————————————————————————-

Övriga spel i matchen blir:

Barcelona (1×2) 2.60 hos Unibet, 2/10 units

Cristiano Ronaldo gör mål, 2.40 hos Betsson, 1/10 units

Lionel Messi gör mål, 2.40 hos Nordicbet, 1/10 units

Xabi Alonso blir varnad, 1.70 hos Betsson, 1/10 units

Dani Alves blir varnad, 2.15 hos Nordicbet, 1/10 units

Matchen sänds på Tv4Sport med start 21.55, missa absolut inte detta!

/e@sy