Ikväll är det äntligen dags för El Clásico! Matchen spelas denna gång på Santiago Bernabéu, hem för de vita marängerna från Madrid. Detta möte känns mer ovisst än något El Clásico tidigare, där spelbolagen har gjort Real Madrid till favoriter. Jag vågar inte gå in hårt på 1×2 i denna match, men jag maxar ett annat spel som jag anser vara säkert!

  • Match: Real Madrid – Barcelona
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1.65 (betsafe)
  • Units: 10/10
  • Spelstopp: 10/12 22.00

Barcelona måste vinna ikväll för att krympa avståndet till Real, i annat fall känns det nästan som att ligan är avgjord, trots att många matcher återstår. Man har haft en del klumpiga poängtapp på bortagräs i ligan, och det har man inte råd med om man vill vinna ligan. I veckans betydelselösa CL-match så vilade Barcelona 13 spelare och ställde upp med ett rent b-lag, så räkna med spelsugna katalaner ikväll.

Skadeläget ser ljust ut och man ställer upp med absolut det bästa som finns ikväll, spanska Marca tippar följande startelva:

Valdes

Alves, Pique, Puyol, Abidal

Xavi, Busquets, Iniesta

Alexis, Messi, Villa

En mycket stark elva som kommer skapa stora problem för Reals försvar.

Real Madrid har en snuskig form just nu och kommer till detta möte med 15 raka vinster i ryggen. Man öser in mål samtidigt som försvaret sett riktigt stabilt ut. Men man har inte ställts på så tuffa prov hittills i ligan och man har aldrig behövt jaga boll. När man mötte Valencia på bortagräs såg det däremot riktigt darrigt ut i försvaret under långa stunder, en match som slutade 3-2 till Reals fördel. Det är med den matchen i bakhuvudet som får mig att tvivla starkt på att Real vinner ikväll. För helt klart är att Barcelona kommer ha mest bollinnehav.

Endast Carvalho missar kvällens match för Real. Så Mourinho kan välja och vraka bland alla stjärnlirare. Marca tippar på följande elva:

Casillas

Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo

Lass, Xabi, Khedira

Ronaldo, Benzema, Di Maria

Även där en ruggigt stark elva, där man ändå väljer lite defensivt tänk på mitten. (om det nu blir denna elva)

Tänkte först spela över 2.5 mål till dryga 1.75, men när jag såg det här spelet på betsafe till 1.65 väljer jag att maxa här istället. Det kommer bli full fart ikväll och mängder med chanser. Ronaldo och Messi gör säkerligen ett mål var, det räcker bra för mig. Annars tror jag att Barcelona går vinnande ur kvällens heta möte, man är mer bollskickliga än sina motståndare, det tror jag kommer fälla avgörande.

Andra spel i matchen blir:

Barcelona 3.00 3/10 units

Khedira gult eller rött kort 2.30 2/10 units

Alves gult eller rött kort 2.40 2/10

/e@sy