Högintressant möte på Alfredo Di Stefano under lördagen där hemmalaget Real Madrid Castilla är riktigt illa ute. Man ligger just nu under nedflyttningsstrecket och det hade givetvis varit en katastrof att halka ner en division. För motståndet står ett formstarkt Sabadell som jagar playoff. Tror mycket på det här spelet och kliver in med en högre insats!

  • Match: Real Madrid B – Sabadell
  • Spel: Real Madrid B över 1,5 mål
  • Odds: 1,81 @ betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Real Madrid Castilla har inte haft någon större säsong och med två omgångar kvar så placerar man sig på en 19:e plats, en plats som innebär segunda B nästa säsong om man inte klättrar över strecket. Klubben vill givetvis att sina ungtuppar ska kriga på så hög nivå som möjligt, så därför hade det varit väldigt olyckligt om man halkar ur segundan. Men även fast man är inne i ett kritiskt läge så plockar man inte med några a-lagsspelare här, man kunde tänka sig att till exempel Morata hade kunnat förstärkt på sluttampen. Men man har förtroende för killarna i laget och det jag sett av Castilla den här säsongen har inte alls varit någon katastrof. Förvisso har man vikt ner sig rejält en del matcher, men man har nästan alltid skapat väldigt många chanser framåt. Tyvärr har skärpan framför mål varit sådär under säsongen, och det kombinerat med ett mindre bra försvarsspel har man fått lida för. Trots att man bommat en hel del chanser så har laget gjort 47 mål framåt hittills, lika många som serieledande Eibar. Merparten av målen har kommit på hemmagräs och här brukar man ösa på rejält framåt. Det såg vi inte minst senaste hemmamatchen mot Las Palmas, där man kunde gå vinnande ur striden med 3-2 till slut. Efter detta har man hunnit med att torska på bortagräs mot Cordoba (0-2), vilket inte är särskilt mycket att snacka om tycker jag, Cordoba är riktigt bra just nu.
Inga som helst bekymmer hos hemmalaget som kan ställa starkast möjliga lag på gräset.

Sabadell från Katalonien har faktiskt varit uppe i la liga flertalet gånger, men det var längesedan och på slutet har man mestadels hållit till i tredje och andraligan. Man har inte varit i närheten av playoff tidigare säsonger men nu är man där och nosar på en niondeplats. Endast en poäng har man upp till Recreativo på den sista playoff-platsen, ett Recreativo som man faktiskt möter i den sista omgång på hemmagräs. Just hemmagräs har varit melodin för Sabadell den här säsongen, där har man nämligen plockat 45 av sina 59 poäng, vilket är anmärkningsvärt. Samtidigt som man är ligans bästa hemmalag så är man även ligans sämsta bortalag. På resande fot har man bara tagit 13 poäng tillsammans med en målskillnad på 13-39. Man snittar med andra ord nästan exakt två insläppta mål per bortamatch. Nu är man obesegrade i två raka bortamatcher ska sägas, men försvarsspelet har knappast varit glänsande för det. Man släppte in två mål mot både Zaragoza (2-2) och Mirandes (2-2), lag som inte är av någon högre klass. Innan det hade man tre klara bortaförluster mot Alcorcon (1-3), Murcia (0-2) och Las Palmas (0-5). Man lär därför inte resa till huvudstaden med något större självförtroende i kroppen, åtminstone inte i försvarsspelet. Nu höll man förvisso nollan på hemmagräs mot Tenerife (1-0) i senaste omgången ska sägas. Men Tenerife är helt under isen för tillfället och har inte nätat på fem matcher, så jag drar inga större växlar på det.
Gästerna har ett tufft avbräck i defensiva mittfältaren Longas som åkte på en smäll i senaste matchen. I övrigt mönstrar man i princip samma lag.


Jag förväntar mig ett hemmalag som verkligen kommer sätta fart på grejerna här, man brukar sällan spara på krutet när man spelar hemma. Det man visade upp näst senast mot Las Palmas var riktigt bra och kommer man upp i samma nivå här så ska man bara trycka in två bollar på ett mycket bortasvagt Sabadell. Blir därför en tyngre insats på minst två hemmamål i matchen!

/e@sy