Ingen måndagsmatch i primera division idag utan vi vänder istället blickarna mot segunda division där Real Madrids ungtuppar tar emot Recreativo de Huelva. Massiva avbräck i ena laget gör mitt spel ganska självklart!

  • Match: Real Madrid B – Recreativo Huelva
  • Spel: Recreativo
  • Odds: 3,20 @ ladbrokes
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Real Madrid B är ofta inblandade i riktigt målglada matcher där man öser på framåt och har ett försvar som lämnas åt sitt öde tack vare ett dåligt hemjobb. Ett överspel är oftast att föredra på dessa matcher men i kvällens match är jag inte helt övertygad om att det kommer bli något målfyrverkeri, i alla fall inte från hemmalagets sida. Man saknar lagets två absolut målfarligaste anfallare i Jesé och Morata, samt den målfarliga mittfältaren Denis som är på landslagsuppdrag. Som om inte detta vore nog så saknas även de två bästa backarna i Nacho och Casado, så det blir många nya ansikten på planen idag. Med tanke på att alla dessa spelare som jag nämnt är startspelare så är det självklart enorma avbräck för hemmalaget här, man kommer få det otroligt tufft idag.

Både Jesé och Morata saknas i hemmalaget.

Recreativo de Huelva placerar sig på en niondeplats i tabellen för tillfället, mycket tack vare sitt fina spel på hemmagräset där man tagit 15 av sina 19 poäng. På bortagräset har man inte alls gått särskilt bra men man vann faktiskt senast mot Barcelona B på bortagräs, vilket också är lagets enda bortavinst. Men kikar vi på motståndet man haft på resande fot så har man mött både Elche och Girona vilket är två av ligans absolut bästa hemmalag, så man kanske inte ska döma lagets insatser på bortagräs allt för hårt. I bortalaget saknas idag anfallare Chuli som är skadad samt backen Morcillo som är avstängd. Två startspelare i normala fall och självklart två avbräck för Recreativo.


Med hemmalagets alla tunga avbräck ger jag Recreativo goda chanser att ta hem den här matchen. Det finns ingen direkt målskytt i hemmalaget utan Morata, Jesé och Denis, samtidigt är ju defensiven bedrövlig allt som oftast och även där saknar man viktiga spelare. Håller dock ner insatsen eftersom även bortalaget saknar ett par viktiga spelare. 0-2, 1-2?

/e@sy