Real Madrid går som tåget i högstaligan, men i segundan så går det desto knackigare för b-laget. Man ligger på en nedflyttningssplats just nu och har en otroligt viktig match mot bottenkollegan Jaen hemma på Alfredo Di Stefano idag. Man måste verkligen gå för tre poäng och det borde öppna upp den här matchen. Målkalas?

  • Match: Real Madrid B – Real Jaen
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Real Madrid Castilla tvingades byta ut stora delar av laget den här säsongen och det märktes i början av serien där man gick otroligt svagt. Men man gjorde ett tränarbyte i november och fick önskad effekt av det när poängen började ramla in. Men nu har man gått ner sig igen och ser vi till de fem senaste matcherna så har laget endast plockat tre poäng, detta i form av tre oavgjorda resultat. Det vore en katastrof om laget åkte ur segundan och därför är det endast en fullpoängare som gäller idag. Extra viktigt mot just Jaen som placerar sig precis ovanför på två fler inspelade poäng. Trots att man blev av med Morata och Jesé från förra säsongen så tycker jag ändå att man har ett fullt dugligt anfallsspel som tar sig till en hel del chanser. Problemet i de matcher som jag sett med laget har snarare varit avsluten som varit för svaga. Det är unga killar det här och orutinen kan lätt lysa igenom när man jagar en seger idag. Det gäller att avväga när man ska trycka på framåt, och det är något som kan bli lagets fall idag.

Mittfältaren Mascarell är tillbaka från avstängning i dagens match, vilket är viktigt för hemmalaget. Dessvärre får man klara sig utan Romero som är avstängd. Även ett frågetecken för anfallare Raúl De Tomás som dragits med en axelskada på slutet.

Real Jaen är nykomlingar i segundan och har väl ingen större säsong bakom sig. Men man ligger på rätt sida strecket just nu tack vare en mycket fin seger i senaste omgången på hemmagräs mot Tenerife. Men segern satt väldigt långt inne där målkungen Jona avgjorde på straff på övertid av matchen. Innan dess har Jaen tre raka förluster i ryggen där man haft stora bekymmer med målskyttet, endast ett mål framåt på dessa tre matcher. Det är lite tunt framåt där mycket hänger på just nämnda Jona, som stått för 15 fullträffar den här säsongen. Men dagens match kan mycket väl passa både Jaen och Jona där hemmalaget kommer trycka på framåt, vilket lär öppna för kontringslägen. Jona är otroligt löpstark och får han bara en perfekt boll så tror jag att han kommer rinna igenom hemmalagets försvar. Något som även lär stärka gästerna är att runt 1000 supportrar har tagit sig till huvudstaden för att stötta sitt lag idag.

Gästerna saknar backen Álex Cruz och anfallare Álvaro Montero, vilket inte ses som några tyngre avbräck. Tillbaka i laget efter avstängning är försvararen Nando.


Den största pressen ligger på hemmalaget här och jag förväntar mig att man kommer öppna matchen väldigt offensivt inför hemmafansen. Men jag vet inte om just hemmaplan är någon fördel i det här läget och Real Madrid B är även seriens sämsta hemmalag. Tre raka hemmaförluster har man i ryggen med endast ett mål framåt. Men det ska även sägas att man stött på tufft motstånd i dessa matcher, så målproduktionen ska vi inte klanka ner allt för mycket på. Nu är det lättare motstånd och då tror jag även att man kan få igång målskyttet. Över 2,5 mål blir mitt spel i matchen och en medelinsats är det som gäller.

/e@sy