Tre matcher i segundan idag och jag har fastnat lite extra för Real Madrid Castilla – Numancia. Hemmalaget är i ordentlig kris just nu och har precis bytt tränare. Ger det önskad effekt direkt?

  • Match: Real Madrid B – Numancia
  • Spel: Numancia (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,00 @bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Real Madrid Castilla är i ordentliga bekymmer och parkerar som jumbo i segundan med endast sju inspelade poäng på 14 matcher. Man har nu fem poäng upp till nästjumbon Hercules och givetvis gäller det att få kontakt så fort som möjligt om man vill spela kvar i segundan nästa säsong. Man sparkade även tränare Toril efter senaste förlusten mot Eibar (0-6) och det är en rejäl press på laget just nu. Det hade verkligen varit katastrofalt om laget åkte ner en division, spelare som ska slussas in i a-laget behöver självfallet spela på en så hög nivå som möjligt. Men jag tror inte vändningen kommer idag då man har rejäla bekymmer i försvaret till den här matchen. Förvisso får man tillbaka målvakt Pacheco som varit ut på landslagsuppdrag, men linjen framför Pacheco är rejält vingklippt. Trion Pulido, Llorente och Casado är alla avstängda och kommer alltså inte till spel idag. Så man tvingas slänga om lite i backlinjen och det är knappast goda nyheter för hemmalaget.

Förutom den nämnda trion är även De Tomás avstängd efter en ful spark i senaste matchen mot Eibar.

numanciajuanma

Numancia har fyra säsonger i högstaligan på kontot och fortsätter man plocka poäng i samma takt så är det inte omöjligt att vi får se laget i la liga nästa säsong. Man är faktiskt det lag med minst antal förluster i segundan, men trots detta så ligger man lite blygsamt på en 7:e plats. Anledningen till detta är att man har kryssat 7 av 14 matcher, något som man inte direkt klättrar i tabellen av. Men det är otroligt jämnt i segundan och Numancia har bara fem poäng upp till serieledande Recreativo. Men det gäller som sagt att vinna matcherna och det tycker jag man ska ha bra chanser till idag. Man kommer in här med sju förlustfria matcher på raken och även fast man bara fick 0-0 mot Tenerife i senaste omgången så tycker jag att man var det klart bättre laget av det jag såg. Numancia har inga direkta stjärnor i laget men ibland kan det räcka bra med att spela som just ett lag, något som jag tycker man lyckats med inledningsvis på säsongen.

Det kommer bli ett par ändringar från förra matchen enligt tränare Anquela, men man har inga nya avbräck i truppen.


En ny röst i omklädningsrummet kan helt klart ge en effekt i de flesta fall, men just idag tror jag inte att det hjälper lillmarängerna. Man har riktigt tunga skador i backlinjen och utan dessa spelare kommer man få det tufft. Två gånger pengarna på ett formstarkt Numancia, med pengarna tillbaka på ett kryss, tar jag gärna med dessa förutsättningar.

/e@sy