Segunda division har varit lyckosam i början på det nya året och jag tycker mig hittat ännu ett bra spel bland lördagens fyra matcher. Real Madrid B tar emot Murcia och jag går på ett målspel för hemmalaget som fått igång målskyttet.

  • Match: Real Madrid B – Murcia
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 1,97 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Real Madrid Castilla hade en bedrövlig start på säsongen och låg länge hopplöst sist i tabellen. Nu ligger man fortfarande som jumbo, men man har nu skapat kontakt med de övre lagen tack vare en väldigt fin form. Man fick en tydlig effekt av sitt tränarbyte och har faktiskt plockat fyra segrar på de fem senaste matcherna. Nu satte Sabadell (2-3) stopp för vinnarstreaken i förra omgången, men det är verkligen inget att skämmas över då Sabadell ser riktigt starka ut för dagen. Det viktigaste av allt är att man börjat göra mål och man får automatiskt lite känsla från förra säsongen där Jesé/Morata pumpade in massa mål match efter match. Nu har inte årets upplaga den typen av överlägsna spelare, men jag tycker ändå det finns riktigt bra offensiva spelare här. Man skapade även många chanser inledningsvis på säsongen, men det är först nu man fått det att lossna i avsluten. De två senaste hemmamatcherna har man gjort en hel del mål mot både Girona (3-2) och Cordoba (3-1), då ska man även kunna smälla in två på Murcia.

Lite avbräck hos hemmalaget som får klara sig utan försvarare Casado (skadad) och Cabrera (avstängd), även mittfältare Torro går skadad. Men offensivt finns det inte mycket att klaga på och man har dessutom värvat in ny anfallskraft i form av brassen Pablo.

realmadridtomas

Real Murcia var med i toppen av tabellen ganska länge men börjar nu sakta men säkert falla tillbaka. En 10:e plats ligger man på i nuläget och har bara tre poäng till godo på Barcelona B som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Formen är ingen katastrof och trots att man förlorade mot Tenerife (1-2) i förra omgången så spelade man riktigt bra fotboll och förtjänade minst en poäng kan jag tycka. Men försvarsspelet var under all kritik i den matchen och dessutom hade man otur med domaren som gav Tenerife en otroligt billig straffspark. I samband med den straffsituationen fick mittback Mauro ett gult kort, något som innebär att han är avstängd i dagens match. Argentinaren har imponerat stort under säsongen och att Murcia nu tvingas spela den första matchen utan honom i försvarslinjen får anses som ett väldigt hårt avbräck.

Förutom Mauro får man även klara sig utan sin lagkapten och vänsterback, Oscar Sanchez, som fortfarande går skadad.


Ungtupparna från Real Madrid har trummat igång nu och här har man chansen att lämna jumboplatsen om man lyckas besegra Murcia. Hurvida man vinner matchen eller inte låter jag vara osagt, men med den målform man har för dagen så tycker jag att man borde kunna stänka in två bollar. Insatsen blir strax över medel på det här spelet!

/e@sy