En måndagsmatch i Spanien och den hittar vi i huvudstaden när Real Madrid Castilla tar emot Las Palmas. Allt som oftast brukar det bli galna matcher när ”lillmarängerna” spelar och jag tror inte det blir någon större skillnad idag. Häng med!

  • Match: Real Madrid B – Las Palmas
  • Spel: över 3 mål (goal line)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Real Madrid Castilla har som sagt varit inblandade i ett gäng galna matcher på slutet, galna på det sättet att matcherna oftast innehåller en massa mål. Kikar vi på de fem senaste matcherna så har vi resultat som 3-2, 2-3, 3-4, 1-2 och 2-4. Nu senast spelade man på bortagräs mot Hercules i en match som verkligen var helt galen. Efter att ha legat under med 2-0 vände Real på matchen och gjorde fyra raka mål. Försvaret i detta lag håller absolut ingen högre klass och man anfaller hellre än att spela försvarsspel i de matcher jag sett. Det är förvisso inte så konstigt då detta är unga killar som i framtiden vill ta en plats i Real Madrids förstalag, och det är ju allmänt känt att man utmärker sig mer genom att göra ett mål än att förhindra ett.

Man har lite avbräck i hemmalaget idag då Denis (mittfält), Nacho (back) och Morata (anfall) är på landslagsuppdrag och missar denna match. Men positivt för hemmalagets offensiv är att Jesé Rodriguez verkar ha återhämtat sig från sin skada och blir med ikväll. Man har även en intressant spelare i Raúl Tomas som verkar få chansen i anfallet ikväll, en 17-åring som spås en lysande framtid och det ska bli spännande att se vad han går för. Han har redan hunnit med landskamper för Spaniens U19 lag och gjort ett par baljor.

Jesé Rodríguez i Real Madrid B.

Las Palmas ligger i botten av tabellen med 1-3-4 på sina åtta spelade matcher. Ingen smakstart alltså men jag tycker ändå det finns goda chanser till att man överraskar ikväll. På de tre senaste matcherna har man två kryss och en förlust, men då har man också mött lag som är bra mycket saftigare än kvällens motstånd. Man har kryssat mot Villarreal (2-2), Barcelona B (1-1) och nu senast fick man pisk mot Almeria (1-2). Det är alla tre lag som ligger i toppen av tabellen och lär så göra vid säsongens slut, så ingen skugga ska falla över dessa prestationer tycker jag. Fransmannen Thievy Bifouma är inlånad från Espanyol där han förra säsongen spelade tjugotalet matcher utan att få det att direkt lossna. Men den här killen är 20 år ung och kommer garanterat att hamna i högstaligan inom kort igen, för så bra tycker jag att han är. Tre mål på de tre senaste matcherna vittnar om att han håller god klass i segundan och han kommer nog ställa till det för Reals försvar idag.

Lite målvaktsbekymmer i bortalaget idag då Raul Lizoain går skadad och Mariano Barbosa är avstängd efter ett rött kort senast. Detta innebär att man idag har en tredjemålvakt vid namn Alejandro Martin i mål, något som givetvis är positivt för överspelet i matchen.


Det här spelet på över 3 mål goal line innebär att det är pengarna tillbaka vid exakt tre mål i matchen. Jag väljer det här spelet på grund av att Real Madrid B trots allt saknar lite offensiv kraft i dagens möte, annars hade jag blåst på ordentligt här. Men jag tror ändå att hemmalaget sätter några baljor bakom en orutinerad keeper i Las Palmas, samtidigt så kan jag inte se bortalaget gå mållösa heller. Lite över medelinsats på denna!

/e@sy