En mycket viktig match på Alfredo Di Stefano idag när serietvåan Eibar besöker Real Madrid Castilla som kämpar i botten av tabellen. Båda lagen är ute efter tre poäng i matchen och det borde öppna upp det hela en del. Målkalas?

  • Match: Real Madrid B – Eibar
  • Spel: över 2,5 mål (goal line)
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:15

Real Madrid B hade en bedrövlig start på den här säsongen där man halkade långt efter övriga lag. Men sedan började man rada upp vinsterna och klättrade således också i tabellen. Men nu är formen lite dunkel igen och man kommer in till den här matchen med endast två inkasserade poäng på sina fyra senaste matcher. Det har dessutom varit ganska beskedligt motstånd i dessa matcher om vi bortser från hemmamötet mot serieledande Deportivo (0-2). Man placerar sig på 18:e plats just nu där man har samma antal poäng som Jaen och Alcorcon som ligger under nedflyttningsstrecket. Det vore givetvis en stor katastrof om laget skulle halka ner i Segunda B, så det gäller verkligen att man plockar en seger här och distanserar sig från bottenstriden. Förväntar mig därför ett väldigt offensivt hemmalag här, vilket vi även brukar få se i vanliga fall, för där tycker jag att lagets styrka finns. Men det innebär även att man komma blotta sig bakåt, vilket man inte har råd med mot ett lag som Eibar. Senast lagen möttes så slutade det hela 6-0 till Eibar efter att man kontrat bort Real Madrid fullständigt, så hemmalaget bör passa sig här.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som dessutom får tillbaka mycket viktiga José Rodriguez i dagens match.

Eibar från Baskien är faktiskt nykomlingar i segundan och placerar sig som tvåa i tabellen just nu. Det vore en ordentlig knall om laget skulle ta sig upp till la liga, då man aldrig tidigare varit upp i spansk fotbolls finrum. Man siktar givetvis på att behålla den direktplats som man har i nuläget, men då gäller det verkligen att man börjar plocka poäng igen. Man har två raka förluster på kontot där Tenerife (1-2) och Zaragoza (0-1) blivit för svåra. Men det är två lag som i mina ögon är bra mycket bättre än kvällens motståndare, framförallt defensivt. Nu ställs man mot en hel del hungriga ungdomar som kommer storma framåt längs planen, och då kommer det givetvis ges kontringsmöjligheter. Men det gäller också att orka stå emot hemmalagets offensiv, något som jag inte alls är helt hundra på att Eibar fixar. Man har nämligen två tunga avbräck i defensiven idag då Yuri (avstängd) samt Eneko (skadad) saknas. Det är ordinarie ytterbackar som vi pratar om och det bör märkas i en sådan här match.

Förutom problemen på ytterbackspositionerna så saknar man även defensiva mittfältaren Eizmendi.


Det är som sagt två lag som är väldigt beroende av en trepoängarna och jag tror det kan märkas av på matchbilden. Det är inte alltid lätt att få unga spelare att hejda sig en smula, så jag tror vi får se ett väldigt offensivt hemmalag här. Testar därför en medelinsats på över 2,5 mål i matchen till fina 2,05 hos bet365.

/e@sy