SPELSTOPP 12:00! Lunchmatch i segundan då ett pressat Real Madrid Castilla tar emot Cordoba hemma på Alfredo Di Stéfano. Hemmalaget är indraget i bottenstriden vilket helt klart är en missräkning och det vill till att man börjar plocka poäng nu.

  • Match: Real Madrid B – Cordoba
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,03 @ betsafe
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Real Madrid Castilla har haft en tung säsong hittills och vi hittar laget först på en 15:e plats med 35 inspelade poäng. Man är helt klart indragen i bottenstriden då Huesca under nedflyttningsstrecket endast ligger tre poäng bakom. Det är helt klart tack vare det usla försvarsspelet man ligger såpass långt ner och det är väldigt tur att man har en bra offensiv som kan väga upp detta lite. Med 51 insläppta mål så är det bara Barcelona B som släppt in fler mål i ligan med sina 56 mål. Men framåt är man bra som sagt och idag blir Morata med i laget tillsammans med Jesé på topp, två herrar som ska sätta två mål på samtliga lag i den här serien. Senast på hemmagräset mot Hercules skapade denna duo otroligt många lägen i andra halvlek där Jesé bland annat kostade på sig att bränna två straffar i en match som slutade 1-1. Skapar man lika många heta lägen idag så är jag övertygad om att man går över den här linan.

Backen Nacho blir inte med idag då han är på landslagsuppdrag, i övrigt ser det bra ut för hemmalaget som det bra förspänt framåt i banan.

Cordoba är med och slåss om en playoff-plats och ligger för tillfället på en 9:e plats med fyra poäng upp till topp-6. Med tanke på det getingbo det är kring playoff så tror jag inte laget nöjer sig med en pinne mot ett lag som Castilla. Man vet vilken raggarfotboll som brukar uppstå i dessa matcher och självfallet kommer man gå stenhårt för målet när det uppstår kontringar. Jag såg Cordobas näst senaste match då man mötte Barcelona B på bortagräs, ett lag som är väldigt identiskt med dagens motstånd. Där åkte man på torsk med siffrorna 4-3 och jag skulle inte bli förvånad om vi får se något liknande idag, Real Madrid måste ösa på framåt och det kommer öppna stora ytor till Cordoba. Bortalaget kommer från en fin insats då man i senaste omgången slog tillbaka Almeria med hela 4-1 på hemmagräset, men Almeria spelade hela andra halvleken med en man mindre och orkade helt enkelt inte stå emot.

Tunga avbräck hos bortalaget då man saknar sin skyttekung Rennella (avstängd) samt den duktiga mittfältaren Dubarbier (skadad). Även backen Gálvez återfinns på skadelistan sedan ett par matcher tillbaka.


Jag tror hemmalaget har goda chanser i den här matchen men jag litar inte alls på försvaret då det kan se bedrövligt ut vissa matcher. Man får förmodligen lov att göra minst två mål för att vinna den här matchen och det blir även mitt spel med en högre insats. Betsafe erbjuder ett väldigt bra odds här på 2,03, kan jämföras med bet365 som ligger på 1,83 för samma spel.

Testar även en del sidospel i matchen:

Real Madrid B över 2,5 mål – 3,75 @ bet365 – 1/10 units

Real Madrid B över 3,5 mål – 10,00 @ bet365 – 0,75/10 units

Real Madrid B över 4,5 mål – 26,00 @ bet365 – 0,25/10 units

/e@sy