Måndag och fotboll ifrån Spanien i vanlig ordning, men denna vecka hittar vi matchen i segunda division. Det är Real Madrid Castilla som tar emot Almeria på hemmagräs och det blir ett målspel för ena laget som jag anser ha en stark offensiv.

  • Match: Real Madrid B – Almeria
  • Spel: Real Madrid över 1,5 mål
  • Odds: 2,33 @ betsafe
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Real Madrid Castilla har inte haft någon bra säsong hittills och parkerar för tillfället på en 19:e plats i ligan, något som skulle innebära nedflyttning vid säsongens slut. Man är kända för att släppa på tyglarna och ösa på framåt, vilket gjort att över 2,5 mål stått kring 1,50-1,60 när det här laget spelar. Med sina 41 mål så är man faktiskt näst bäst i ligan på att näta, bara Barcelona B är bättre med sina 54 baljor. Men å andra sidan så har man även släppt in 41 mål, vilket är mest i ligan. Man kommer ifrån en torsk i ”knatteclassicot” där Barcelona kunde vinna med 3-1 till slut. Såg inte matchen men Real Madrid drog på sig ett rött kort i 55:e minuten och utan att gissa allt för vilt så bidrog det säkert en del till Barcelonas kvittering och vändning av matchen.

Däremot såg jag matchen innan när man körde över en annars så tätt Villarreal med hela 5-0. Det hade lika gärna kunnat sluta 7-2 i den matchen då det dök upp chanser lite titt som tätt åt båda hållen. Lite samma scenario tror jag på ikväll, och då spelar det ingen roll att Almeria har ett ganska stabilt försvarsspel i vanliga fall. Real Madrid verkar locka fram ”raggarfotbollen” vilket lag dem än möter och det blir oftast väldigt underhållande matcher med massvis med chanser.

Álex Fernández och Nacho kommer inte till spel idag för hemmalaget, något som inte påverkar anfallsspelet. Inte heller nyförvärvet Casemiro kommer till spel idag. Viktiga anfallaren Jesé är tillbaka efter att ha missat mötet med Barcelona senast.

Tänkbar startelva Castilla:

Jesús, Fabinho, Mateos, Iván, Casado, Mosquera, José Rodríguez, Juanfran, Denis, Jesé, Morata.

Jesé och Morata är ett fruktat anfallspar.

Almeria har gått bra på slutet och placerar sig som 2:a bakom suveräna Elche just nu. Man brukar som sagt vara ganska målsnåla och snittar ganska precis ett insläppt mål per match, men jag tror det saknar betydelse när man möter ett såpass offensivt lag som Castilla. Det är bara att kika på matcherna som Almeria spelat mot Barcelona B denna säsong, vinst med 5-4 på bortagräs och 2-2 hemma, ett motstånd som påminner om detta. Det är väldigt lätt att man rycks med och byter chanser när man möter ett sådant våldsamt offensivt lag och jag hoppas vi även får se det ikväll. Almeria har några vassa kontringsspelare med brassen Charles i spetsen och givetvis kommer man gå för det när lägen ges.

Inga nya avbräck hos bortalaget som får tillbaka Rafita och Marcelo Silva här.

Tänkbar startelva:

Esteban, Rafita, Marcelo Silva, Pellerano, Gunino, Verza, Corona, Jonathan, Fernando Soriano, Aleix Vidal, Charles.


Hemmalaget måste som sagt vinna nu för att ta sig ur bottenträsket, så någon prio på försvarsspelet tror jag inte det blir. Om nu Jesé och Morata startar på topp så tror jag vi får se minst två hemmamål här!

Testar även ett par sidospel i matchen:

Real Madrid B över 2,5 mål – 4,33 @ bet365 – 1/10 units

Real Madrid B över 3,5 mål – 11,00 @ bet365 – 0,5/10 units

/e@sy