Ännu mer toppfotboll från Champions League och dagens matcher lär bjuda på större spänning än gårdagens. Vi har ett laddat returmöte på Santiago Bernabeu i afton där första matchen på Vicente Calderon slutade mållöst. Stor fördel marängerna kände jag efter det mötet, men mycket har hänt sedan dess..

  • Match: Real Madrid – Atletico Madrid
  • Speltips: Atletico att gå vidare
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Real Madrid stod för en mycket bra insats på Vicente Calderon för dryga veckan sedan och skapade tillräckligt heta chanser för att sätta sig i förarsätet inför returen. Men 0-0 innebär att det är fördel Atletico inför returen, då Real måste in med två mål om gästerna lyckas näta. Real Madrid fick även slita hårt i förra helgens ligamatch mot Malaga på hemmaplan, en match som marängerna till slut vann med 3-1. Det fanns bud på kvittering för Malaga innan Ronaldo spikade igen kistan på övertid. Det blev även en väldigt dyrköpt seger då Bale klev av redan efter 5 minuter och sedan tackade Modric för sig efter timmen spelad. Ingen av dessa herrar spelar kvällens retur och det är givetvis väldigt tuffa avbräck. Modric är det klart tuffaste avbräck då jag tycker att kroaten varit en av lagets bästa spelare sedan han återvända från skada. Nu spelar man troligtvis Illarramendi på den positionen och det försvagar laget oerhört.

Förutom Bale och Modric så saknar marängerna även Benzema (skadad) och Marcelo (avstängd). Ytterligare två tuffa avbräck då dessa spelare hade varit givna i en startelva. Coentrão lär gå in som ersättare på vänsterbacken och portugisen har inte spelat match på över en månad. De tre senaste matcherna han spelat har Real Madrid släppt in nio mål.

realmadrid_200x200atletico_200x200

Atletico Madrid är som jag nämnde förra veckan inte lika starka som förra säsongen, men här har vi verkligen ett lag som sliter för varandra ute på planen. Diego Simeones mannar har ingen rimlig chans på ligatiteln den här säsongen och det kan vara en stor fördel inför returen. I helgens ligamatch mot Deportivo (2-1) så tog laget en trepoängare, och samtidigt fick man vila en del nyckelspelare. Mandzukic fanns inte ens med på resan och sedan höll man brassarna Miranda och Siqueira på bänken matchen igenom. Simeone bytte även ut både Turan och Griezmann med dryga halvtimmen kvar att spela. Även fast Atletico blev ganska utspelade i första mötet så kan vi inte blunda för statistiken man har mot sin ärkerival på slutet. Efter finalförlusten i förra årets Champions League har Atleti sju raka matcher utan förlust mot Real, uppdelat på fyra vinster och tre kryss. Senast lagen drabbade samman på Bernabeu blev det 2-2 och det är ett resultat som tar gästerna vidare här.

Gästerna saknar endast Mario Suarez (avstängd) idag och det ser jag inte som något avbräck alls. Simeone har både Saúl Ñíguez och Tiago att slänga in på den positionen utan någon märkbar skillnad.


Efter förra mötet så lutade det över mot Real’s fördel tycker jag, då marängerna var det klart bättre laget. Men nu har man åkt på riktigt tunga skador och fördel av hemmaplan kan förvandlas till nackdel om bollen inte studsar rätt ikväll. Simeone kan ta fram det lilla extra hos sina spelare och det kan mycket väl räcka till avancemang i turneringen.

/e@sy